Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Toyota’nın 12 fabrikası 24 saat aradan sonra tekrar üretime geçecek

Dünya otomobil lideri Toyota, 24 saatlik kesintinin ardından Japonya’da askıya aldığı montaj fabrikalarında yeniden üretim başlayacak. Toyota’dan bir şirket yetkilisinin…

Toyota’nın 12 fabrikası 24 saat aradan sonra tekrar üretime geçecek

Dünya otomobil lideri Toyota, 24 saatlik kesintinin ardından Japonya’da askıya aldığı montaj fabrikalarında yeniden üretim başlayacak.

Toyota’dan bir şirket yetkilisinin yaptığı açıklamada, şirketin parça siparişi verememesi nedeniyle 29 Ağustos Salı gününden itibaren Japonya’daki 14 fabrikasından 12’sindeki faaliyetleri askıya alındığı bildirilmişti.

Toyota Mart 2024’e kadar olan mali yıl için yıllık yüzde 5,2 artışla 2,58 trilyon yen (17,6 milyar dolar) net kar ve 38 trilyon yen satış elde etmeyi hedefliyordu. ABS-CBN News’in haberine göre Otomobil devinin üretim bantlarından 12 tanesinin askıya alınmasından sonra Toyota’nın hisseleri kırmızıya dönüştü ve yüzde 0,64 düşüşle 2.421,0 yen seviyesinde işlem gördü.

2022’de üst üste dünyanın en çok satılan otomobil markası olma özelliğini koruyan Toyota yurt içindeki 12 montaj bandını askıya aldığını duyurduğu sabahtan öğleye kadar olan zaman diliminde borsadaki rengi kırmızıya dönmesi dikkat çekti.

Şirket sözcüsü basına yaptığı açıklamada bunun sebebinin siber saldırı olmadığının altını çizerken 12 montaj fabrikasının ne zaman faaliyete geçeceği hakkında net bilgiler vermemişti.

CNN’in haberinde Toyota 24 saatlik bir kesintinin ardından Çarşamba günü Japonya’daki montaj tesislerinde faaliyetlerine yeniden başlayacağı duyuruldu.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler