Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Toyota Japonya’daki fabrikalarındaki üretiminin çoğunu durdurdu

Japon otomobil devi Toyota Motor’un parça sipariş edememesine neden olan aksaklık nedeniyle 12 yurt içi montaj fabrikasındaki faaliyetlerini askıya aldığı…

Toyota Japonya’daki fabrikalarındaki üretiminin çoğunu durdurdu

Japon otomobil devi Toyota Motor’un parça sipariş edememesine neden olan aksaklık nedeniyle 12 yurt içi montaj fabrikasındaki faaliyetlerini askıya aldığı duyuruldu.

Al Jazeera’nin haberine göre Toyota’dan yetkili bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, Japon otomobil üreticisinin, aksaklığın şirketin parça siparişi verememesi nedeniyle 29 Ağustos Salı gününden itibaren yurt içindeki 14 fabrikasından 12’sindeki faaliyetleri askıya aldığını kaydetti.

Toyota Motor’da montaj bandının ne zaman aktif olacağı belirsizliğini korurken dünya otomobil devinin Fukuoka’daki Miyata fabrikası ile yan kuruluşu Daihatsu’nun Kyoto’daki tesisi normal şekilde çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

2023 yılı için 10,6 milyon araçlık üretimi hedefleyen Toyota Motor’un bu kararı alması akıllara “siber saldırı mı gerçekleşti?” sorusunu getirirken şirket sözcüsü bu yöndeki iddiaları gerçek dışı olarak değerlendirdi.

2022’nin Şubat ayında Toyota’nın tedarikçisi Kojima Industries siber saldırıya uğramış, akabinde Japon otomobil devi 14 yurt içi fabrikasının tümünde faaliyetlerini geçici olarak askıya almak zorunda kalmıştı. Devamında ise Toyota hisseleri değer kaybetmişti.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABER:

Toyota’nın 12 fabrikası 24 saat aradan sonra tekrar üretime geçecek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler