Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya lideri Putin benzin ve motorin fiyatlarının düzenlenmesini istedi

Rusya lideri Putin, hükümetin akaryakıt fiyatlarıyla ilgilenmesi gerektiğini eleştirel yaklaşımla söyledi.

Rusya lideri Putin benzin ve motorin fiyatlarının düzenlenmesini istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümetle yaptığı toplantıda, yetkililerin ve petrol şirketlerinin akaryakıt fiyatlarıyla ilgili duruma daha hızlı tepki vermesi gerektiğini söyledi. Hükümete eleştiri yönelten ve yürürlüğe giren petrol ürünlerinin ihraç yasağından umutlu olan Putin, “Tavsiye edilen önlemlerin işe yarayacağını umuyoruz. Şirketlerle daha yakın çalışmamız gerekiyor ki onların da sorumluluklarını anlamaları gerekiyor” dedi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre, işletmelerin dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini, olup bitenlere daha hızlı yanıt verilmesi gerektiğine işaret eden Putin, “Perakendede fiyat artıyor. Önlemler alındı ama fiyatlar artıyor. Diğer bağlantılarda olanlar tüketiciyi pek ilgilendirmiyor. Tüketicinin sonuca ihtiyacı var” diye konuştu.

Hükümetin ve şirketlerin farklı hedefler peşinde koştuğunu belirten Putin, “Petrol fiyatları yükseliyor. Şirketler maksimum kar elde etmek istiyorlar, bu yüzden ürünlerini ihraç ediyorlar, her şey ortada. Onlar işlerini yapıyorlar ve siz ve ben, yani hükümet başka bir iş yapmalıyız, elbette şirketlerle anlaştık, ancak görevler farklı” dedi.

Yetkililerin başta gübre olmak üzere diğer endüstrilerde de kısıtlayıcı önlemler aldığını hatırlatan Putin, her yerin kendine has özellikleri olduğunu ancak çok büyük bir fark olmadığını, sadece zamanında karar vermeniz gerektiğine vurgu yaptı.

Bu arada St. Petersburg Uluslararası Ticaret Borsası’nda AI-92 , AI-95 benzini ve dizel yakıtın maliyeti, bir haftalık düşüşün ardından üst üste ikinci günde neredeyse yüzde iki arttı.

Rus hükümeti 21 Eylül’de hükümet benzin ve motorin ihracatını yasakladı. Enerji Bakanlığı bu yasağın iç pazarı doyuracağını tahmin ediyor. Bakanlık ayrıca bu tedbirin fiyatlarda ek bir düşüşe yol açabileceğini de hesaplıyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler