Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya, 2 yıl aradan sonra Brezilya’ya petrol tedarikine yeniden başladı

Rusya, Eylül ayında Brezilya'ya ham petrol ihracatına iki yıllık bir aradan sonra yeniden başlayarak 13 yılın en yüksek hacmini gerçekleştirmiş oldu.

Rusya, 2 yıl aradan sonra Brezilya’ya petrol tedarikine yeniden başladı

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin Güney Amerika ülkesi Brezilya’dan gelen gümrük verilerine ilişkin analizine göre, Rusya, Eylül ayında Brezilya’ya ham petrol ihracatına iki yıllık bir aradan sonra yeniden başlayarak 13 yılın en yüksek hacmini gerçekleştirdi. Böylece geçtiğimiz ay teslimatlar 84,4 bin tona ulaştı ve Brezilya bunun için 48 milyon dolar ödeme yaptı. Son alım Ağustos 2021’de 42,1 bin tonla 16,6 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Rusya’dan Brezilya’ya Eylül ayında yapılan petrol sevkiyatı, Moskova’nın tek seferde 117,8 bin ton tedarik ettiği Haziran 2010’dan bu yana en yüksek seviye oldu.

Aynı zamanda Eylül ayında, Brezilya’ya Rus petrol ürünleri ithalatında Ağustos ayına göre hafif azalma görüldü. Buna göre söz konusu ithalat yüzde 22 azalarak 717,3 bin tona, değeri ise yüzde 13 azalarak 593,8 milyon dolara geriledi. Bu azalış, Rus hükümetinin 21 Eylül’de benzin ve dizel yakıt ihracatına yasak getirmesinin ardından meydana geldi.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERİsrail’deki Hamas çatışması Tel Aviv Borsası’nı da etkiledi: Endeks ve bankacılık hisseleri düştü!İsrail’deki Hamas çatışması Tel Aviv Borsası’nı da etkiledi: Endeks ve bankacılık hisseleri düştü!

İLGİLİ HABERHamas’ın İsrail saldırısı borsa, altın, dolar ve piyasalarda genel olarak nasıl etki yaratacak?Hamas’ın İsrail saldırısı borsa, altın, dolar ve piyasalarda genel olarak nasıl etki yaratacak?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler