Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Putin kararnameyi imzaladı: İki yabancı şirketin daha varlıklarına el koyuldu!

Rusya lideri Vladimir Putin, Danone ve bira üreticisi Baltika'da yabancılara ait olan hisse paylarını geçici olarak Rusya'nın yönetimine devretti...

Putin kararnameyi imzaladı: İki yabancı şirketin daha varlıklarına el koyuldu!

Rusya’da Fransa merkezli süt ürünleri şirketi Danone ve Danimarka merkezli bira şirketi Carlsberg’in ülkedeki varlıklarının yönetimi için kayyım atandı. Rusya lideri Vladimir Putin, Danone ve bira üreticisi Baltika’da yabancılara ait olan hisse paylarını geçici olarak Rusya’nın yönetimine devretti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameye göre Danone Russia A.Ş. ve Baltika Ltd. Şti’nde yabancı şirketlere ait hisselerin geçici olarak Rusya Devlet Mülkiyeti Yönetimi Ajansı’na (Rosimuşestvo) devrediliyor. Kararname yasal belgelerin yer aldığı resmi internet portalında yayınlandı.

Böylece Danone Russia’nın Produits Laitiers Frais Est Europe’a ait 83.292.493 adet adi hissesi ile Danone Trade’e ait 85 bin hisseyi Rosimuşestvo’ya devrediliyor.

Menkul kıymetler listesine ayrıca bira üreticisi Baltika’nın sermayesinin Carlsberg Sverige Aktiebolag’a ait yüzde 98.56’sı, Hoppy Union’a ait yüzde 1.35’i ve Carlsberg Deurschland GmbH’ya ait yüzde 0.09’u da dahil edildi.

Ülkede daha önce de Alman Uniper ve Finlandiyalı Fortum şirketlerinin Rusya’daki varlıklarının yönetimi için kayyım atanmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, kayyım kararlarının, Batılı ülkelerin Rus varlıklarına ‘saldırgan tutumları’ nedeniyle alındığını söylemişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler