Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Pepsi mahkemelik oldu

PepsiCo, Buffalo Nehri üzerindeki plastik atıkların büyük bir bölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle New York başsavcısı tarafından dava edildi.

Pepsi mahkemelik oldu

PepsiCo, Buffalo Nehri üzerindeki plastik atıkların büyük bir bölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle New York başsavcısı tarafından dava edildi.

 

 

 

New York Başsavcısı Letitia James, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle PepsiCo’ya dava açtı. Şirketi tek kullanımlık plastiklerin ortadan kaldırılması hedeflerini halkı yanıltmakla suçlayan Başsavcı James, Buffalo Nehri boyunca yayılan plastik atıklarının büyük bir bölümünün şirketin ürünlerinden kaynaklandığını tespit ettiklerini ifade etti.

 

James, şirketten Buffalo bölgesindeki kirliliğe çözüm bulmasını ve nehre giren plastik ambalaj miktarını azaltmasını talep ediyor. Aynı zamanda tek kullanımlık plastik ürünlerin Buffalo’da yeterince uyarı etiketleri taşımadığı gerekçesiyle satışını veya dağıtımını durdurmasını istiyor.

 

Başsavcı James, The New York Times’a verdiği demeçte, ‘Tüm New Yorkluların temiz suya erişim hakkı vardır. Ancak PepsiCo’nun ihmalkâr paketleme ve pazarlama faaliyetleri, Buffalo’nun su kaynaklarını, çevreyi ve halk sağlığını tehlikeye atıyor’ dedi.

 

2022’de yapılan bir incelemede, başsavcılık Buffalo Nehri’nde yüksek düzeyde kirliliğe neden olan tek kullanımlık plastik ürünlerin kaynaklandığını belirledi.

 

PepsiCo, merkezi New York’ta bulunan ve Lay’s patates cipsi ile Mountain Dew alkolsüz içecekleri gibi atıştırmalık gıdalar üreten bir şirket, ancak bu iddialara yönelik henüz bir açıklama yapmadı. New York tabloid gazetesi, bu davanın ‘bir devletin büyük bir plastik üreticisine karşı açtığı ilk yasal süreçlerden biri’ olduğunu vurguluyor. Ayrıca çevre savunucuları, Amerika Birleşik Devletleri’nde plastik atıklarla mücadelede diğer eyaletlere, şehirlere veya ilçelere örnek olabilecek bu önemli adımı memnuniyetle karşılıyorlar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler