Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İstihdam verileri Fed’in zor pas geçeceğini anlatıyor

ABD’nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam piyasa tahminlerinin  üzerinde artış…

İstihdam verileri Fed’in zor pas geçeceğini anlatıyor

ABD’nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam piyasa tahminlerinin  üzerinde artış gösterdi.

ADP’nin Moody’s Analytics işbirliği ile hazırlandığı rapora göre, Mayıs ayında özel sektörde istihdam 278 bin arttı. Piyasalarda beklenti 180 bin artış olacağı yönündeydi.

Bir önceki ayın istihdam rakamı 296 binden 291 bine revize edildi.

ADP, Nisan ayında ücret artışının yıllık yüzde 6,5 olduğunu açıkladı.

İstihdam küçük işletmelerde 235 bin, orta boy işletmelerde 140 bin artarken, büyük boy işletme 106 bin azaldı. Üretim sektörünün istihdamı 110 bin, hizmet sektörünün istihdamı 168 bin yukarı geldi.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında arttı

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı.  ABD iş gücü talebinin hala güçlü olduğunu yansıtan ilk kez işsizlik maaşına başvuranları sayısı 27 Mayıs’ta sona eren haftada beklentilerin altında artarak 2 bin artışla 232 bine yükseldi.

Bloomberg’in ekonomistler anketinde medyan tahmin 235 bin başvuru olacağı yönündeydi.

Daha önce işsizlik maaşına başvurmuş ve işsizlik maaşı almaya devam edenlerin sayısı ise 20 Mayıs’ta sona eren haftada 6 bin kişilik artışla 1 milyon 795 bin kişiye ulaşarak çok az değişiklik gösterdi.

Foreks, Bloomberg

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler