Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İsrail para birimi şekel dolar karşısında yüzde 4 düştü!

Ülkedeki çatışmalara daha fazla dayanamayan İsrail’in para birimi şekel, 2015’ten bu yana ilk kez dolar karşısında rekor seviyede düşüş gösterdi. ABD doları karşısında yüzde 4 düşüş gösteren şekel için İsrail Merkez Bankası Hamas’la çatışmaların başında tedbir alma yoluna gitmişti.

İsrail para birimi şekel dolar karşısında yüzde 4 düştü!

İsrail Merkez Bankası, Hamas’ın 7 Ekim 2023 Cumartesi günü Gazze Şeridi’nden saldırısıyla beraber piyasadaki belirsizliğin ardından ülkenin para birimi şekeli desteklemek için 30 milyar dolara kadar döviz satacağını 9 Ekim Pazartesi günü duyurmuş Paraanaliz.com da söz konusu açıklamayı yayınlamıştı. Bankanın aynı açıklamasında piyasaya 15 milyar dolara kadar ek likidite sağlanacağına da yer verilmişti.

Bankanın aldığı karar, 9 Ekim günü erken işlemlerde şekelin ABD doları karşısında neredeyse sekiz yılın en düşük seviyesine düşmesiyle gerçekleşmişti. Aynı gün son işlemlerde, şekel dolar karşısında yüzde 3’ün üzerinde düşüşle 3,9581’e gerilemişti.

The Times of İsrail’in 16 Ekim günü geç saatlerde yayınladığı habere göre, İsrail’in para birimi şekelin 2015’ten bu yana dolar karşısında en düşük seviyeye indiği kaydedildi. Buna göre şekel 8 yıl aradan sonra ilk kez dolar karşısında yüzde 4 düşüş gösterdi.

Analistlere göre şekelin çatışmalar öncesi dolar karşısında duruşuna dönmesi İsrail-Hamas savaşının şiddetinin azalmasına bağlı.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERİsrail piyasadaki belirsizlik nedeniyle dolara karşı şekeli destekleyecekİsrail piyasadaki belirsizlik nedeniyle dolara karşı şekeli destekleyecek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler