Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İsrail ordu radyosu: Kara harekâtı ertelendi

Haberde, harekâtın "bölgeye takviye Amerikan askerlerinin gelmesi için ertelendiği" belirtildi. İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının artırılması, Hamas'ın elindeki esirler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi.

İsrail ordu radyosu: Kara harekâtı ertelendi
ABD’nin İsrail’e kara harekâtını erteleme baskısı yaptığı iddialarının ardından İsrail ordu radyosu dikkat çekici bir haber paylaştı. Haberde, harekâtın “bölgeye takviye Amerikan askerlerinin gelmesi için ertelendiği” belirtildi.

İsrail ordu radyosunun haberinde, “ABD, İran’ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara manevrasına hazırlık olarak Ortadoğu’ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail’e bildirdi” denildi.

Haberde, tahminlere göre takviye Amerikan güçleri gönderilene kadar beklenmesi ve kara harekatının ertelenmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının artırılması, Hamas’ın elindeki esirler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi.

Haberde, “Ortadoğu’ya daha fazla ABD kuvveti gönderilmesinin elbette İsrail’in çıkarına olduğu, bu kuvvetlerin, savaşın ilerleyen aşamalarında artabilecek saldırılarla ortaklaşa hareket edilmesine yardımcı olacağı” ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, dün yaptığı açıklamada “Gazze’ye yönelik kara harekatının aylarca sürebileceğini” belirtmişti. Amerikan basını ise Joe Biden yönetiminin İsrail’e, Hamas’ın daha fazla rehineyi serbest bırakması için zaman kazanılması adına harekâtı erteleme baskısı yaptığını yazmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler