Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İngiltere Ukrayna’ya tazminat ödenene kadar Rus varlıkları dondurmaya devam edecek

İngiltere, Rusya'ya yatırımların Ukrayna'ya tazminat ödenene kadar sürdürülmesine imkan veren bir yasa tasarısı sundu ve dondurulmuş Rus varlıkların Ukrayna'nın yeniden yapılandırılmasına bağışlanması için yeni bir yol duyurdu.

İngiltere Ukrayna’ya tazminat ödenene kadar Rus varlıkları dondurmaya devam edecek

İngiltere, Rusya’ya yatırımların Ukrayna’ya tazminat ödenene kadar sürdürülmesine imkan veren bir yasa tasarısı sundu ve dondurulmuş Rus varlıkların Ukrayna’nın yeniden yapılandırılmasına bağışlanması için yeni bir yol duyurdu.

 

 

Yeni yasa, Rusya yaptırımlarının amaçlarını değiştirerek Britanya hükümetinin yaptırımları sürdürebilmesine olanak sağlayacak. Yasa, yaptırımların Rusya’nın tazminat ödemesini teşvik etmek amacıyla kullanılabileceğini belirtecek.

 

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, “Ukrayna Rusya’nın işgaline karşı kendini savunmaya devam ettikçe, Putin’in savaşının korkunç etkileri açıktır. Ukrayna’nın yeniden yapılanma ihtiyaçları çok büyük olacak ve olmalı. Bugün ortaya koyduğumuz yeni tedbirlerimizle, İngiltere’nin yaptırımlar yaklaşımını güçlendiriyoruz ve İngiltere’nin Rusya’nın hatalı bir şekilde saldırdığı ülkeyi onarmak için ödeme yapmasını sağlamak için yaptırımları kullanmaya hazır olduğunu teyit ediyoruz” dedi.

 

İngiltere, Ukrayna’nın işgalinden bu yana, 18 milyar sterlin (23 milyar dolar) değerinde Rus varlığını dondurdu.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler