Sosyal Medya

Döviz

Goldman Sachs faiz indirimi beklentilerini erkene değiştirdi

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius "Sağlıklı büyüme ve işgücü piyasası verileri, faiz indirimlerinin hemen olmayabileceğini gösteriyor... Ancak daha iyi enflasyon haberleri, normalleşme indirimlerinin biraz daha erken olabileceğini gösteriyor," diyor.

Goldman Sachs faiz indirimi beklentilerini erkene değiştirdi

Goldman Sachs Fed’in önceki beklentisi olan tek faiz indirimi yerine önümüzdeki yıl iki faiz indirimi yapmasını öngörüyor ve ilk indirim beklentisini  Aralık 2024 yerine üçüncü çeyreğe çekiyor.

İki indirim, 2024 yılının sonunda Federal Fon Oranı’nın önceki tahminleri olan %5,13’e kıyasla %4,875 olacağı anlamına gelir.

Cuma günü açıklanan güçlü ABD işgücü piyasası verilerine rağmen, genel beklenti enflasyonun gerilemesi nedeniyle Fed’in gelecek yıl faiz indirimi yapacağı. İlk indirimin Mart ayında gerçekleşmesini bekliyorlar.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius 10 Aralık tarihli bir notta “Sağlıklı büyüme ve işgücü piyasası verileri, faiz indirimlerinin hemen olmayabileceğini gösteriyor… Ancak daha iyi enflasyon haberleri, normalleşme indirimlerinin biraz daha erken olabileceğini gösteriyor,” diyor.

Geçen ayki enflasyon verileri, ABD tüketici fiyatlarının Ekim ayında benzin için daha az ödeme yapılması nedeniyle değişmediğini ve altta yatan enflasyondaki yıllık artışın iki yılın en düşüğü olduğunu gösterdi.

Goldman Sachs, bazı katılımcıların “enflasyon haberlerine yanıt olarak daha öncekilerden daha fazla indirimin yol açılabileceğini ancak başkalarının da fazla sayıda indirimi fiyatlamaktan kaçınmak için geri durabileceğini” düşünüyor.

“Kendi enflasyon tahminimiz biraz daha düşük, ancak FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) katılımcıları muhtemelen hâlâ daha az iyimser olma eğiliminde olacaklar” diye ekliyor Hatzius.

Yahoo Finance

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler