Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Erdoğan’dan Rusya üzerinden “Tahıl Koridoru” yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Hindistan'da gündeme dair açıklamalar yaptı. Erdoğan Paşiyan ile görüşeceğini belirtirken Rusya'nın dışlanamayacağını savundu.

Erdoğan’dan Rusya üzerinden “Tahıl Koridoru” yorumu

PARAANALİZ.COM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

RUSYA DIŞLANAMAZ MESAJI

“Hem yenilenebilir enerji hem de nükleer ve hidrojen yatırımlarında önemli adımlar atıyoruz. Türkiye olarak biz daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesiyiz.Tahıl meselesinde Rusya’yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür.”

KUR’AN-I KERİM YAKILMASI

“Polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakılması çok açık bir provokasyondur, nefret suçudur. Hiç kimse bizden buna sessiz kalmamızı bekleyemez.Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubunu toplayacağız.”

KARADENİZ MESELESİ

“İnsanlığın ortak geleceği adına İslam düşmanlığının yükseldiği tüm ülkelerin, bu konuda artık daha kararlı politikalar izlemesi gerektiğine inanıyorum. Karadeniz’de sükuneti bozacak bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz.

BİDEN İLE TEMAS

“(İsveç’in NATO üyeliği) TBMM’de bu tür bir karar geçmediği sürece benim ‘evet’ demem mümkün değil. Sayın Biden ile bir görüşmemiz ayak üstü de olsa oldu. Orada F-16 konusunu da görüştük.

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK

“(Ermenistan-Azerbaycan sınırı) Yarın büyük ihtimalle Sayın Paşinyan’la görüşmem olacak. Bölgeyi (Karabağ) sükunete davet etmekten başka çaremiz yok. Karabağ’da şu anda atılan bu adımlar, doğru adımlar değil. Bunu kabullenmek mümkün de değil. Nitekim AB üyesi ülkeler de bunu kabullenmiyor.”

(HABER MERKEZİ)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler