Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin’in yeni Başbakanı: “Ekonomiyi kalkındıracağız”

Çin’in yeni Başbakanı Li Qiang, Çin Ulusal Halk Kongresi toplantılarının sonunda düzenlediği basın toplantısında “Ekonomiyi kalkındırmak istihdam yaratımı için temel…

Çin’in yeni Başbakanı: “Ekonomiyi kalkındıracağız”

Çin’in yeni Başbakanı Li Qiang, Çin Ulusal Halk Kongresi toplantılarının sonunda düzenlediği basın toplantısında “Ekonomiyi kalkındırmak istihdam yaratımı için temel çözüm” ifadelerini kullandı.

Li yaptığı konuşmada, Çin’in “önce istihdam” stratejisi izlemeye devam edeceğini belirtirken, üniversite mezunlarının sayısının artmasının bu yıl istihdam piyasası üzerinde baskı yaratacağının bilincinde olduklarını da vurguladı.

Çin’in küresel yatırım için iyi bir yer olmaya hala devam ettiğini de ifade eden Li, dış şartlar nasıl gelişirse gelişsin Çin’in ekonomisini serbestleştirmeye güçlü şekilde bağlı olmayı sürdüreceğini belirtti.

Girişimcilerin haklarını koruyacaklarını ve özel sektör işletmelerini desteklemeyi sürdüreceklerini ifade eden Başbakan Li Qiang, GSYH’nın büyüme hızının önemini ise küçümsedi.

Li, “Dürüst konuşmak gerekir ise, insanların çoğu gözlerini sürekli GSYH büyüme hızının üzerinde tutmuyorlar. İnsanlar daha çok önemsedikleri şey yaşamlarında her gün olan şeyler, barınma, istihdam, gelir, eğitim, sağlık hizmetleri ve çevre. Hükümet istikrara öncelik verecek, bu büyüme, fiyatlar ve istihdamda istikrar anlamına geliyor. Gelecek yıl yüzde 5 büyüme hedefini başarmak kolay bir görev değil” dedi.

Li, “Çin kapılarını daha da açacak ve iş yapma iklimini, hizmetlerini iyileştirecek” dedi.

Yeni Başbakan, Çin ve ABD’nin işbirliği yapmaları gerektiğini de vurguladı.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler