Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin Caixin hizmet PMI’ı geriledi ancak halen genişleme bölgesinde

Caixin hizmet sektörü PMI Haziran ayında 57,1 puandan 53,9 puana indi ve düşüşe rağmen üst üste altıncı ayında da genişleme…

Çin Caixin hizmet PMI’ı geriledi ancak halen genişleme bölgesinde

Caixin hizmet sektörü PMI Haziran ayında 57,1 puandan 53,9 puana indi ve düşüşe rağmen üst üste altıncı ayında da genişleme sınırı olan 50,0’nin üzerinde kalmaya devam etti.

Caixin’in açıklamasında, sektörde beklenenden daha yavaş bir toparlanma olduğu vurgulanıyor.

Hizmet sağlayıcılar, faaliyetteki yavaş genişlemeye rağmen üretim kapasitesini artırmak için işe alımları artırmaya devam ediyor. Alt endekslerden beklentileri ölçen endeks, sektördeki işletmelerin gelecek yılın görünümüne ilişkin iyimserliğini korumakta.

Çin’in hem hizmet hem de inşaat faaliyetlerini kapsayan resmi imalat dışı bileşik PMI’ı da Haziran ayında 55,6 puandan 52,3 puana düştü.

Çin’den gelen zayıf PMI verisi hisse senetleri piyasalarını olumsuz etkiledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çin’le birlikte Japonya endekslerinin de değer kaybetmesiyle yüzde 0,5 geriliyor. Hang Seng yüzde 1,4, Nikkei yüzde 0,4 ekside işlem görüyor. ABD ve Avrupa vadelileri de ekside bir açılış sinyali veriyor. Tatilden bugün dönecek ABD’de S&P 500 va Nasdaq 100 vadelileri yüzde 0,1 kayıp taşarken Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0,2 geriliyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler