Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), bu çeyrekte küçülme öngördü

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Almanya'nın bu dönemde tekrar küçüleceğini ve ilerleyen dönemde iyileşme olabileceğine dair bazı belirtiler olsa da toparlanmanın zorlu olacağını açıkladı. Almanya, yüksek enerji maliyetleri, zayıf küresel siparişler ve yüksek faiz oranları gibi etkenlerle bu yıl Avrupa'nın en zayıf ekonomileri arasında yer aldı.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), bu çeyrekte küçülme öngördü

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Almanya’nın bu dönemde tekrar küçüleceğini ve ilerleyen dönemde iyileşme olabileceğine dair bazı belirtiler olsa da toparlanmanın zorlu olacağını açıkladı. Almanya, yüksek enerji maliyetleri, zayıf küresel siparişler ve yüksek faiz oranları gibi etkenlerle bu yıl Avrupa’nın en zayıf ekonomileri arasında yer aldı.

 

 

 

Bundesbank’ın yayımladığı aylık ekonomik raporda, “2023’ün son çeyreğinde ekonomik üretimin hafifçe düşeceği muhtemel. Alman ekonomisi, Ukrayna’ya yönelik savaşın etkisiyle devam eden zayıflık döneminden çıkmak için zorlu bir sürece hazırlanıyor” ifadelerine yer verildi.

 

Bu yıl Almanya sadece bir çeyrek dönemlik ekonomik büyüme kaydederken, yılın son üç ayında göstergeler genellikle beklenenden düşük seviyelerde seyretti. Yine de Bundesbank, yüksek istihdam, güçlü ücret artışları ve artan istikrarlı göstergelerle gelecek yıl için temkinli bir iyimserlik gösterdi.

 

Bundesbank’ın değerlendirmesinde, “Yılın başından sonra geçici olarak hafif bir iyileşme işaretleri gözlemlenmeye başladı. Yeni siparişlerdeki temel eğilim, dış talebin dip yapmış olabileceğini gösteriyor” denilirken, anketlerin yeni siparişlerdeki düşüş ve genel talebin zayıf olduğu yönünde işaretler vermesi, küresel sanayi faaliyetlerinde sürekli bir iyileşme olacağına dair henüz kanıt bulunmadığını ortaya koydu.

 

Ayrıca, Bundesbank, Alman firmalarının sipariş defterlerinin azalmaya başladığını ve bunun üretim üzerinde bir engel oluşturabileceğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler