Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de ithalat fiyatları, beklentilerin altında bir artış gösterdi

ABD'de, Eylül ayında ithalat fiyatları beklenenden daha düşük arttı. Bu durum, güçlü doların petrol dışı ürün fiyatlarını baskılamasından kaynaklanmaktadır.

ABD’de ithalat fiyatları, beklentilerin altında bir artış gösterdi

ABD’de, Eylül ayında ithalat fiyatları beklenenden daha düşük arttı. Bu durum, güçlü doların petrol dışı ürün fiyatlarını baskılamasından kaynaklanmaktadır.

 

 

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında ithalat fiyatları bir önceki aya göre sadece %0,1 artış gösterdi. Ağustos ayı verileri ise önceki %0,5’lik artış tahminini geride bırakarak %0,6 artış olarak revize edildi.

 

Ekonomistler, gümrük vergileri dışında kalan ithalat fiyatlarının Eylül ayında %0,5 artacağını tahmin etmişlerdi.

 

Son 12 aylık döneme bakıldığında ise ithalat fiyatlarının yüzde 1,7 gerilediği görülüyor. Yıllık bazda ithalat fiyatları sekiz aydır aralıksız bir düşüş trendine girmiş bulunuyor.

 

Enerji ve gıda ürünleri hariç tutulduğunda, Eylül ayında çekirdek ithalat fiyatları %0,3’lük bir düşüşün ardından %0,1 geriledi. Çekirdek ithalat fiyatları yıllık bazda %1,1 azalma kaydetti.

 

Bu veriler, ABD’nin ithalat fiyatlarının istikrarını sürdürdüğünü ve özellikle enerji ve gıda dışı ürünlerdeki fiyat artışlarının beklentilerin altında kaldığını göstermektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler