Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD PMI beklenenden yüksek geldi, 50 baz puan faiz artışı şimdi daha yakın

ABD’deki ticari faaliyetler, hizmet sektörünün yeniden ayağa kalkmasıyla şubat ayında istikrar kazandı ve bu da fiyatlandırma gücünü sağlam tutan esnek…

ABD PMI beklenenden yüksek geldi, 50 baz puan faiz artışı şimdi daha yakın

ABD’deki ticari faaliyetler, hizmet sektörünün yeniden ayağa kalkmasıyla şubat ayında istikrar kazandı ve bu da fiyatlandırma gücünü sağlam tutan esnek bir ekonomiye işaret ediyor.

Grubun salı günü bildirdiğine göre, S&P Global flaş Şubat bileşik satın alma yöneticileri endeksi 3,4 puan artarak 50,2’ye yükseldi. Gösterge sekiz ayın en yükseği olsa da, büyüyen ve küçülen aktiviteyi ayıran 50 seviyesinin biraz üzerinde.

Rakamlar, şubat ayında hepsi büyümeye geri dönen İngiltere, Almanya ve Fransa’daki benzer üretim göstergelerini takip ediyor ve küresel ekonominin yüksek enflasyona, daha yüksek faiz oranlarına ve Ukrayna’daki savaşa dirençli olduğunu gösteriyor.

Grubun üreticilerde ve hizmet sağlayıcılarda ABD’deki bileşik istihdam ölçüsü, beş ayın en yüksek seviyesine yükseldi ve bu da işgücü için hala sağlam bir talep olduğunu gösteriyor. Girdi maliyetlerindeki büyüme hafiflerken, alınan fiyatlar endeksi dört ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Rapor ayrıca, gelecekteki üretimin bir ölçüsünün mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldiğini ve talep konusunda daha fazla iyimserlik olduğunu gösterdi.

S&P Global Market Intelligence’ın baş iş ekonomisti Chris Williamson, yaptığı açıklamada, “Yüksek faiz oranlarından ve yaşam maliyeti sıkışıklığından kaynaklanan zorluklara rağmen, enflasyonun zirveye ulaştığına ve durgunluk risklerinin azaldığına dair işaretlerin ortasında ekonomi güçlü” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler