Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD konut başlangıçları beşinci ayda da düşmeye devam etti

ABD yeni ev inşaatı, Ocak ayında beşinci ay boyunca düşerek Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyeye geriledi, çünkü yüksek…

ABD konut başlangıçları beşinci ayda da düşmeye devam etti

ABD yeni ev inşaatı, Ocak ayında beşinci ay boyunca düşerek Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyeye geriledi, çünkü yüksek ipotek oranları konut talebi üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Perşembe günü yayınlanan hükümet verilerine göre, konut başlangıçları geçen ay %4,5 azalarak yıllık 1,31 milyona geriledi ve 2009’dan bu yana en uzun düşüş dönemine işaret etti. Tek ailelik ev yapımı yıllık 841.000 seviyesine düştü.

Gelecekteki inşaat için bir gösterge olan inşa edilecek uygulamalar, yıllık 1,34 milyon birimde çok az değişti. Tek ailelik konutların inşaat izinleri %1,8 azaldı.

Konut sektörü şu ana kadar Federal Rezerv’in faiz artırımlarının yükünü taşıdı, bu da ipotek oranlarını daha yükseğe gönderdi ve ev satın alma talebini azalttı. Ev inşaatçısı duyarlılığı Şubat ayında tekrar yükselmiş olsa da, daha sıkı Fed politikası ihtimalinin borçlanma maliyetleri için daha fazla yukarı yönlü risk oluşturması nedeniyle görünüm hala sallantıda.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler