Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD Fabrika Üretimi Şubat Ayında İkinci Ay da Arttı

ABD fabrikalarındaki üretim, Şubat ayında ikinci bir ay boyunca beklenmedik bir şekilde arttı ve büyüyen ekonomik belirsizliğin ortasında durgun olan…

ABD Fabrika Üretimi Şubat Ayında İkinci Ay da Arttı

ABD fabrikalarındaki üretim, Şubat ayında ikinci bir ay boyunca beklenmedik bir şekilde arttı ve büyüyen ekonomik belirsizliğin ortasında durgun olan bir imalat sektörü için bir soluklanmayı temsil etti.

Cuma günü açıklanan Federal Rezerv verilerine göre, geçen ay fabrika üretimindeki %0,1’lik artış, Ocak ayında yukarı yönlü revize edilen %1,3’lük bir ilerlemeyi takip etti. Madencilik ve kamu hizmetleri de dahil olmak üzere, toplam sanayi üretimi Şubat ayında değişmedi.

Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı anketteki medyan tahmin, imalat üretiminin %0,3 düşmesi ve toplam üretimin %0,2 artması yönündeydi.

Mal üretiminde art arda elde edilen kazançlar, tedarik zincirlerinin iyileşmesine ve siparişlerdeki toparlanmaya yardımcı olarak ilk çeyrekte daha sıkı bir ekonomik büyümeye işaret ediyor. Bununla birlikte, fabrika faaliyetinin görünümü, artan borçlanma maliyetleri, durgun denizaşırı ekonomiler ve artan stoklar ile test edilecek.

Rakamlar, bu ayın başlarında, fabrika faaliyetlerinin bir göstergesinin büyük ölçüde depresyonda kalmasına rağmen altı ay içinde ilk kez iyileştiğini gösteren ayrı bir Tedarik Yönetimi Enstitüsü raporunu takip ediyor.

Fed verileri, enflasyon baskılarıyla ilişkili olabilecek potansiyel çıktının bir ölçüsü olan fabrikalarda kapasite kullanımının %77,6’ya düştüğünü gösterdi.

Geçen ay imalat üretimindeki artış, bilgisayar ve elektronik, kimyasallar ve ahşap ürünlerindeki artışları yansıttı. Motorlu taşıt üretimi son dört ayda üçüncü kez düştü.

Gruplara göre, tüketim mallarının üretimi, enerjideki kazancı yansıtacak şekilde arttı. Bununla birlikte, otomobil gibi dayanıklı tüketim mallarının üretimi ve iş ekipmanı üretimi düştü.

Kamu hizmetleri üretimi %0,5 artarken, madencilik %0,6 düştü. Petrol ve gaz kuyusu sondajı %3,1 oranında düştü.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler