Sosyal Medya

Döviz

TCMB reeskont kredilerinde günlük limiti iki katına çıkardı

Merkez Bankası, ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitini 1,5 milyar TL'den 3 milyar TL'ye yükseltti. Böylece günlük limit artışı temmuza göre 10 katına ulaştı.

TCMB reeskont kredilerinde günlük limiti iki katına çıkardı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde önemli bir karar aldı.

Temmuz ayında yaptığı değişikliklerle yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşulları kaldırarak krediye erişim şartlarını kolaylaştıran ve günlük kredi kullandırım limitini 1,5 milyar TL’ye çıkaran TCMB, limiti şimdi de 3 milyar TL’ye yükseltti.

DHA’nın aktardığı habere göre, Merkez Bankası, kullandırılan kredilerde KOBİ’lerin kredilerden aldığı payın artırılmasını ve toplam ihracat artışına katkı veren ihracatçıları önceliklendiriyor.

TCMB’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi,

“25 Temmuz 2023 tarihli basın duyurusunda günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltildiği belirtilmiştir. Seçici kredi kullanımını ve ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek amacıyla günlük limitin 1,5 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verilmiştir.

Reeskont kredilerinin kullandırılmasında KOBİ payının artırılmasına ve ihracat performansının dikkate alınmasına devam edilecektir”

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, iş dünyası temsilcileriyle görüşmesinde, “Yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler