Sosyal Medya

Döviz

Özgür Demirtaş uyarılarını sıraladı, dolar kuru tahmininde bulundu!

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar kuru tahminine ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. “Doların suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen…

Özgür Demirtaş uyarılarını sıraladı, dolar kuru tahmininde bulundu!

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar kuru tahminine ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. “Doların suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı” diyen Demirtaş, dolar/TL tahmininde bulundu.

 

Merkez Bankası’nın kur krizini tetikleyen faiz indirimi ile birlikte enflasyonist baskı artmaya devam etti.

Enflasyonist baskıların daha da artacağına ilişkin endişelerle yükselişe geçen dolar/TL kuru 19,38 TL seviyesine kadar yükseldi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’TAN DOLAR KURU TAHMİNİ

Dolar/TL kurunun yükselişini sürdürmesi sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Doların suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı. İhracatçı bu suni baskılamadan dolayı rahatsız” diyerek dolar kuru tahmininde bulundu.

Dolar kuruna ilişkin değerlendirmede bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Dolar’ın suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı. İhracatçı bu suni baskılamadan dolayı rahatsız. Dolar/TL 1,5 seviyesinden saçma sapan yanlış ekonomi politikası ile 13-15’lere çıkınca enflasyon tetiklendi. Çalışan maliyetleri, hammadde maliyetleri fırladı.”

 

 

“24-25’Lİ SEVİYELERE GELECEK”

“Şimdi ise 19 seviyesinde suni olarak tutulmaya çalışılıyor” diyen Demirtaş, “Halbuki şu an bırakılsa 24-25’li seviyelere gelecek. Çünkü İhracatçının malını rahat satabileceği yer burası. Cin bir kere şişeden çıktı. Şişenin ağzını elinizle kapatmayın. Elinizi yırtıp geçecek” dedi.

 

“Yapmanız gereken şey” diyerek uyarılarını sıralayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“MB bağımsızlığı. Liyakatli Yöneticilerle Yönetmekti. Bunları 183629263936193739 kere yazdım. 10 yıl boyunca yazdım. Dinlemediniz. Sonuç ortada. Elinizi şişenin üstüne koyunca şişenin içinde yarattığınız kimyevi reaksiyonu geri çeviremezsiniz…”

 

MERKEZ BANKASI YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ

Öte yandan Merkez Bankası yıl sonu dolar/TL beklentisi 22,83’ten 22,91’e yükseldi. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi 23,10’dan 23,52’ye çıktı.

 

gercekgundem.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler