Sosyal Medya

Döviz

JPMorgan stratejistlerinden dolar ve euro analizi!

ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından JPMorgan, euro'nun temmuz ortasındaki zirvesinden bu yana dolar karşısında değer kaybını sürdürdüğünü belirterek dikkat çekti.

JPMorgan stratejistlerinden dolar ve euro analizi!

ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından JPMorgan, euro’nun temmuz ortasındaki zirvesinden bu yana dolar karşısında değer kaybını sürdürdüğünü belirterek dikkat çekti.

 

 

Financial Times’ın aktardığına göre, JPMorgan stratejistleri, Orta Doğu’daki çatışmanın Avrupa’nın enerji ithalat fiyatlarını tehdit etmesi ve yüksek borçlanma maliyetlerinin Euro Bölgesi ekonomisinin büyümesi üzerinde baskı oluşturmasının, euronun bu yıl sonuna kadar ABD doları karşısında zayıf bir performans sergilemesini öngördü.

 

JPMorgan Küresel Döviz Stratejisti Meera Chandan, son dönemdeki zayıflığın ardında yatan nedenlerin hala giderilmediğini belirterek, “Daha sıkı finansal koşullar ve jeopolitik riskler, durgun büyümenin ortasında geliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Ayrıca, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) eylül ayı toplantı tutanakları, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin ekonomik büyüme endişelerinin arttığını gösterdi. Bu bağlamda, Chandan, euro/dolar paritesi için hedeflerini daha önceki 1,05 seviyesinden 1 seviyesine çekti. Yani, JPMorgan stratejistleri, yılın geri kalan kısmında doların euro karşısında daha güçlü kalabileceğini öngörüyor.

 

Sonuç olarak, temmuzdan bu yana euro/dolar paritesi, ABD ekonomisinin güçlü duruşunun doları desteklemesiyle yüzde 6’dan fazla değer kaybetmiş durumda.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler