Sosyal Medya

Döviz

Dolar ve euroda son durum

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 27.12’nin üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 27.12’nin üzerinde başladı.

Para ve emtia piyasalarında yön geçen hafta Fed faiz kararı sonrası şekillendi. Fed politika faizini beklentiler dahilinde sabit tutarak yüzde 5.25-5.50 seviyesinde bıraktı.

 

 

FED METNİNDE İLAVE FAİZ ARTIŞI MESAJI 

 

Fed bir önceki toplantısında ise faizi 25 baz puan artırarak 22 yılın zirvesine çıkarmıştı. Son toplantı metninde ise bu yıl bir kez daha faiz artışına gidilebileceğine yönelik verilen mesaj dikkat çekti.

 

Fed üyelerinin bir kez daha faiz artırımını uygun görmesi ve karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell’ın şahin tonda söylemleri sonrası dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi yükseldi.

 

DOLAR ENDEKSİ VE ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ YÜKSELDİ 

 

Cuma günü dolar endeksi 105.782’ye kadar yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.509’u gördü. Bugün dolar endeksi 105.630’dan işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.491 seviyesinde bulunuyor.

 

TCMB 500 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIRIMI

 

TCMB geçtiğimiz hafta politika faizini yüzde 30’a yükselterek sıkılaştırma önlemlerine devam etme ve enflasyonla mücadele etme kararlılığının sinyalini verdi. Bu karar seçimlerin ardından geldi ve cumhurbaşkanından destek aldı. TCMB toplamda dört toplantıda 2.150 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmiştir.

 

Verilere göre Türk lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 31,2 oranında değer kaybetti. Döviz kuru üzerindeki kontrolün gevşetildiği Haziran ayından bu yana ise lira yüzde 23,8 değer kaybetti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Azerbaycan’ı ziyaret edecek. TCMB ayrıca Eylül ayı reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı verilerini yayımlayacak. İşte güncel döviz rakamları.

 

DOLAR VE EURO KAÇ LİRA OLDU?

 

Kararın ardından döviz kurları dalgalı bir seyir izlemiş ancak yeni haftaya sınırlı yükselişlerle başlamıştı.

 

İstanbul serbest piyasada dolar 27,1910 liradan, avro ise 28,9886 liradan haftaya başladı.

 

Cuma günü doların satış fiyatı 27,1660 liraya, euronun satış fiyatı ise 28,9830 liraya ulaşmıştı.

 

 

 

 

 

Para Analiz

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler