Sosyal Medya

Döviz

BOTAŞ, Gazprom’la borç ertelemesini halen görüşüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Rusya’nın BOTAŞ’ın borçlarını ertelemesine ilişkin, “Müzakereler devam ediyor. Biz bunu Rusya ile çok boyutlu…

BOTAŞ, Gazprom’la borç ertelemesini halen görüşüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Rusya’nın BOTAŞ’ın borçlarını ertelemesine ilişkin, “Müzakereler devam ediyor. Biz bunu Rusya ile çok boyutlu görüşüyoruz. Erteleme de dahil birçok konuyu görüşüyoruz, özellikle maliyetlerle ilgili olarak. Onlar şu anda BOTAŞ muhatabı Gazprom ile görüşülüyor” açıklamasını yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haber Türk kanalında katıldığı programda, Rusya’nın Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) borçlarını ertelediğine ilişkin konuya değinerek, görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Dönmez, herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirterek, “Müzakereler devam ediyor. Biz bunu Rusya ile çok boyutlu görüşüyoruz. Türkiye’nin lehine olabilecek maliyet avantajları neyse onları müzakere edeceğiz. Erteleme de dahil birçok konuyu görüşüyoruz, ülkenin menfaatine olabilecek hangi husus varsa, özellikle maliyetlerle ilgili olarak. Onlar şu anda BOTAŞ muhatabı Gazprom ile görüşülüyor” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler