Sosyal Medya

Döviz

Bayram sonrası için bomba dolar iddiası! Türkiye piyasasına beklenmedik yorum

Dolar ve Euro'da yükseliş tam gaz devam ediyor. Piyasalarda hareketlilik devam ederken Dolar 26 lirayı, Euro da 28 lirayı görerek tarihin en yüksek seviyesine çıktı. ü. Uzmanların bayram sonrası için tahmini bomba...

Bayram sonrası için bomba dolar iddiası! Türkiye piyasasına beklenmedik yorum

Dolar ve Euro’da yükseliş tam gaz devam ediyor. Piyasalarda hareketlilik devam ederken Dolar 26 lirayı, Euro da 28 lirayı görerek tarihin en yüksek seviyesine çıktı. ü. Uzmanların bayram sonrası için tahmini bomba…

 

 

Merkez Bankası’nın faiz kararının damga vurduğu geçen haftanın ardından döviz kurları yeni haftaya da rekor tazeleyerek girdi. Bugün dolar/TL 26,04’ü, Euro/TL de 28,40’ı gördü.

Dolar/TL, yeni haftaya değer kazancıyla başladı. 26 Haziran 2023 sabah saatlerinde de 0,6 artışla 25,4850’den işlem görmeye başlayan dolar, saat 12:00’yi geçer geçmez 26 lira sınırını aştı.  Euro’da da akıl almaz yükseliş devam ediyor. Bugün 28,0760 liraya alınan Euro 28,1685 liradan satılıyor.

 

Saat 12:20 itibariyle piyasalar: Dolar 26 lirayı aştıktan sonra geri çekildi ve 25.97 liradan işlem görmeye başladı. Euro ise 28.29 lira seviyelerinde seyrediyor.

 

Bayram sonrası ralli başlıyor

Bayram sonrası dolar kurunda neler olacağı merak konusu haline geldi. Bayram tatilinin ardından piyasalardaki hareketlilik ve yatırımcı beklentileri önemli bir rol oynayacak. Piyasa uzmanlarında tatil sonrasında dolar kurunun 30 TL seviyelerini görebileceği görüşü hakim.

 

Türkiye’de dolar kurunda yaşanan yükselişlerden hemen sonra da uzman isimler yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. 16 gün sonra da kurun nasıl olacağı merak edilmeye başlandı.

Dolar kurunda da bu süreçte yaşanan hareketlerin ardı arkası kesilmezken her dakika da değişen dolar kuru bu süreçte yatırımcılar tarafından da yakın takibe alındığı ifade edilirken fiyatlarda ki yükseliş de yatırımcının yüzünü güldürdü.

 

Kar ettiklerini gören yatırımcılar doların yeni fiyatlanmasını ve hareketlerini de anlık olarak takip ediyor.

 

30 lirayı aşacak!

Piyasa analistleri ve uzmanlar tarafından da 2023 yılı itibariyle yıl sonuna kadar dolar kurunun kaç liraya ulaşacağı tahminleri başladı. Bu yılı bu rakamlarda kapatması beklenen dolar kurunun da bugün itibariyle de 30 lirayı aşması gündemde şok etkisi yarattı. haber1965’e göre: 2023 yılında temmuz ayına kadar doların gerçek değerine ulaşması beklentiler arasında yer alıyor.

Fed faiz artırımı beklentisi güçlendi! Şahin politikalar devreye alınacak

Küresel pay piyasalarda Fed söylemleri fiyatlamaları zorlaştırıyor. Piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl iki kez faiz artırımına gidebileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle negatif bir seyir izlerken, gelecek hafta Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın sözle yönlendirmelerinin yanı sıra yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında olacak.

Küresel piyasalarda Fed etkisi sürüyor. Beklentiler fiyatlamaları zorlaştırırken şahin daha fazla politika faiz artışı yapılması yönünde sözlü yönlendirmeler ön plana çıkıyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler