Sosyal Medya

Borsa

Yapı Kredi Varlık Yönetimi:  Borsa ve dövizde bu sabah

Gün içerisinde 7,200 desteğini koruma çabasında hareketlenecek olan piyasada, bu seviye altındaki seyrin sürdüreceği satış baskısının ise 7,000 seviyesini hedefleyebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.

Yapı Kredi Varlık Yönetimi:  Borsa ve dövizde bu sabah

Hisse Senedi: 7,200 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz…

Kısa vadeli aşağı hareketini sürdüren piyasada, son dönemde oluşan sert satış baskısının 7,200 seviyesi üzerinde dengelenme çabası ön plana çıkıyor. Salı gününü dengelenme çabasının ardından oluşan tepki alımlarıyla % 0.47 oranında değer artışıyla 7,299 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi’nde, seans içi tepki yükselişleri şu aşamada zayıf kalmaya devam ediyor. Böylece zayıf yukarı atakların ardından direnç noktalarının aşağı baskı oluşturmayı sürdürdüğü piyasada, seans içerisinde 7,200 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz. Gün içerisinde 7,200 desteğini koruma çabasında hareketlenecek olan piyasada, bu seviye altındaki seyrin sürdüreceği satış baskısının ise 7,000 seviyesini hedefleyebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.

 

Şu aşamada satış baskısının sürdüğü ve henüz taban oluşumuna yönelik bir sinyalin bulunmadığı piyasada, 7,500 seviyesini ilk önemli direnç noktası olarak izlemeyi sürdürüyoruz. Endeksin sert satış baskısından kurtularak yukarı yönde bir atak gerçekleştirebilmesi için ilk etapta 7,500 direncinin aşılması gerekiyor.

 

Usd/TL: Sakin seyir

Yurt dışı finansal iklim yıl sonunu temkinli–iyimser modda sonlandırmaya çalışıyor. Kasım ayından beri süren yumuşak iniş senaryosu devam ediyor. Gelen ekonomik veriler de şimdilik bu tezi destekliyor. Son gelen ABD büyüme revizyonu ve hem çekirdek hem manşet PCE (Kişisel Tüketim Harcamaları) beklenti altında kalarak risk iştahını destekledi.

Lokal tarafta, bu hafta majör veri bulunmuyor. Piyasaları hareketlendirecek bir veri olmaması, globalde de benzer durum olması TL fiyatlamasında mevcut şartlar devam  edebilir olarak okunabilir.

Merkez Bankası sadeleşme adımlarının sonuna yaklaşıyor.

Ocak ayında zirvenin son faiz artırımı ile birlikte tayin edileceğini düşünüyoruz. Atılan adımlar ile birlikte TL‘nin cazip bir yatırım aracı olma süreci devam ediyor. Sıkılaşmanın sonlanması ile birlikte mali politikalar ile bu sürecin devamını bekliyoruz.

Sıkılaşma süreci devam ettikçe, TL üzerinde oluşan baskının zamanla hafifleyeceğini düşünüyoruz.

Kur ılımlı yukarı eğilimini koruyor. Bu sabah 29,30 civarında işlem görüyor. Aşağıda 29,00 ve 28,50; yukarıda 29,50 ve 30,00 gün içi öne çıkan teknik seviyeler.

TL Tahvil/Bono: Tahvil tarafına son zamanlarda ilgisi artan yabancı yatırımcı yılın son haftasında tatil takvimi nedeniyle sakin

Sıkılaşma ve sadeleşme adımları ile tahvil faizleri normalleşti, sıkılaşmada son virajdayız. Tahvil tarafında fiyatlamalar ve pozisyonlanmalar başladı. Bu ise tahvil faizlerinin daha da yükselmesinin önüne geçiyor. Böylece tahvil faizlerinde zirve daha aşağıda ve daha erken oluşabilir görüşümüzü destekliyor.

2024’de TL sabit getirili kıymetler yatırımcılar için iyi getiri sunabilirler..

Globalde, temkinli-olumlu fiyatlama davranışı sürüyor. Bir yandan da yıl sonu etkisi ile düşük hacimler görülüyor. 2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 27 baz puan artarak %37,64 ve 15 baz puan artarak 26,02% seviyesinden tamamladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler