Sosyal Medya

Borsa

Tarkim halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar, kaç TL?

Sadece 2 gün boyunca yatırımcıların taleplerini toplayacak olan Tarkim Bitki Koruma, 5-6 Eylül tarihlerinde halka arz olacak. TARKM koduyla Borsa…

Tarkim halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar, kaç TL?

Sadece 2 gün boyunca yatırımcıların taleplerini toplayacak olan Tarkim Bitki Koruma, 5-6 Eylül tarihlerinde halka arz olacak. TARKM koduyla Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde işlem görecek olan Tarkim, yatırımcılarına eşit dağıtım yapacak. Peki Tarkim hangi bankalarda var?

Tarkim halka arz kaç lot verir? Tarkim hangi bankalarda var? soruları Borsa İstanbul Yıldız Pazar yatırımcılarını heyecanlandırdı. Sadece 2 gün sürecek talep toplama sürecinde yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak ve hisse fiyatı 107,50 lira olacak. Süreç tamamlandığında Yıldız Pazar’da işlem görmesi planlanan Tarkim Bitki Koruma, TARKM kodunu kullanacak. Halka arzın fon kullanımının yüzde 50’si fabrika yatırımı, yüzde 25’i kısa vadeli borçların ödenmesi ve yüzde 25’i de işletme sermayesi olacak. Dağıtılan lot ve aracı kurumlara ilişkin detaylar da netleşmiş olacak.

Yatırımcılar talep ilettiklerinde Tarkim Bitki Koruma halka arzı tamamlanınca toplamda 5.000.000 lot eşit dağıtım yöntemine göre pay edilecek.

Tarkim halka arzda Halk Yatırım Menkul Değerler var. Yatırımcılar şu şirketler aracılığıyla başvurularını iletebilecek:

  • Halk Yatırım Menkul Değerler
  • Vakıf Yatırım Menkul Değerler
  • Borsa İstanbul’da yatırım yapmaya yetkili tüm banka ve kuruluşlar.

TARKİM HALKA ARZ SAATLERİ

Tarkim Bitki Koruma 5-6 Eylül tarihlerinde 10:30 – 13:00 SAATLERİNDE talep toplayacak. Tarım devinin talep toplama süreci sadece 2 gün olacak.

TARKİM BİTKİ NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Tarkim’in ne zaman işlem göreceği henüz belli değil.

Halka arz sonuçları açıklandıktan sonra Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmesi beklenen TARKM için sürecin Eylül ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler