Sosyal Medya

Borsa

S&P 500’ün yönü konusunda uzmanlar farklı düşünüyor

Oppenheimer stratejistine göre ABD hisse senetlerinde geri çekilme devam edebilir. Ancak tersini savunanlar da var.

S&P 500’ün yönü konusunda uzmanlar farklı düşünüyor

Oppenheimer stratejistine göre ABD hisse senetlerinde geri çekilme devam edebilir. Ancak tersini savunanlar da var.

 

 

Wall Street’in önde gelen stratejistlerinden Oppenheimer & Co. baş yatırım stratejisti John Stoltzfus göre, ABD hisse senetlerindeki son geri çekilmenin daha gidecek yolu var.

Stoltzfus yayınladığı yatırımcı notunda, “Fed enflasyon hedefinden uzak kalmaya devam ederken yükseliş nispeten yüksek” dedi ve yatırımcıların uzun bir faiz duraklamasına ve hatta faiz indirimine yönelik heveslerini frenlemeleri ve bunun yerine “beklentileri doğru boyutlandırmaları” gerektiğini söyledi.

Temmuz ayı sonunda S&P 500 hedefini 4.900 puana yükselten Stoltzfus, “Yakın vadede bir miktar dalgalanma görebiliriz” değerlendirmesini de yapmıştı.

Stoltzfus’un Deutsche Bank AG’deki meslektaşları da “mevcut geri çekilmenin mütevazı bir şekilde devam edeceğini” düşünüyor. Aralarında Parag Thatte ve Bankim Chadha’nın da bulunduğu stratejistler, tarihsel verilere atıfta bulunarak, %3-%5’lik mütevazı hisse senedi geri çekilmelerinin tipik olarak her iki ila üç ayda bir gerçekleştiğini söyledi.

Bu arada Goldman Sachs Gropup Inc. stratejisti David Kostin, ABD ekonomisinin yumuşak iniş beklentileri konusunda daha olumlu ve S&P 500 endeksinin önümüzdeki 12 ay içinde 4.700’e tırmanacağını düşünüyor. Morgan Stanley’den Michael Wilson ise aynı fikirde değil ve ekonomik büyümenin bu yıl beklenenden daha zayıf olması nedeniyle ABD hisse senedi yatırımcılarının hayal kırıklığına uğrayacağını söylüyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler