Sosyal Medya

Borsa

İş Yatırım: Endeks banka hisselerindeki satışla geriliyor

ABD ve Asya borsalarında sınırlı satışla güne başlıyoruz. Bankalar S&P’nin not indirimi sonrası satıcılı seyir izliyor. Enerji hisseleri Çin’in yavaşlaması…

İş Yatırım:  Endeks banka hisselerindeki satışla geriliyor

ABD ve Asya borsalarında sınırlı satışla güne başlıyoruz. Bankalar S&P’nin not indirimi sonrası satıcılı seyir izliyor. Enerji hisseleri Çin’in yavaşlaması endişesi ile baskı altında. Çin borsası Baidu’nun güçlü sonuçlarına rağmen satıcılı. Dolar bir aylık hızlı yükselişinin ardından kar satışıyla geriledi. Bugün gözler açıklanacak Nvidia finansallarında olacak.

Borsa İstanbul güçlü tepki alışı sonrası soluklanıyor. Önceki günkü yükselişe katılmayan bankalar sert değer kaybediyor. Son dönemde hızlı giden havacılık hisseleri en çok düşenler arasında. Doğuş Otomotiv, Turkcell, Türk Traktör pozitif ayrışıyor.

Kredi faizi limitleri nedeniyle bankaların mevduat faizlerini KKM-TL mevduat dönüşümünü sağlayacak kadar yükseltemeyeceğinden endişe ediliyor. Bu hafta yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında düğümü çözecek bir karar alınmasını beklemiyoruz.

Dünya borsalarına paralel Borsa İstanbul’da sınırlı satıcılı bir açılış bekliyoruz. Bankalardaki satışın devam edip etmeyeceği piyasanın yönünü belirlemekte etkili olacak. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 7.700 ve 7.900.
Teknik olarak beğendiğimiz hisseler: Anadolu Efes, Koç Holding, Tav Holding, Türk Telekom.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler