Sosyal Medya

Borsa

Evren Devrim Zelyut ve İslam Memiş’ten borsa için ortak uyarı! 20 milyon kişi etkilenebilir!

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Borsa İstanbul'da kayıplar da devam ediyor. İki tanınmış uzman, Borsa İstanbul'da yatırım yapanlara önemli uyarılarda bulundu. İşte Evren Devrim Zelyut ve İslam Memiş'in borsadaki yatırımcılara yönelik acil uyarıları...

Evren Devrim Zelyut ve İslam Memiş’ten borsa için ortak uyarı!  20 milyon kişi etkilenebilir!

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Borsa İstanbul’da kayıplar da devam ediyor. İki tanınmış uzman, Borsa İstanbul’da yatırım yapanlara önemli uyarılarda bulundu. İşte Evren Devrim Zelyut ve İslam Memiş’in borsadaki yatırımcılara yönelik acil uyarıları…

 

 

 

Piyasalar son derece dalgalı bir dönemden geçiyor. Dolar ve altın fiyatlarında artış yaşanırken, Borsa İstanbul ise değer kaybediyor. Durum o kadar ciddi ki, Borsa İstanbul’da dün iki kez devre kesici uygulandı.

 

Ekonomistler, bu çalkantılı döneme ilişkin ciddi uyarılarda bulunuyor.

 

İSLAM MEMİŞ

 

İslam Memiş, tweetinde Borsa İstanbul’da takip ettiği bant aralığı ve yatırım stratejisini paylaştı. Ancak sonraki paylaşımlarında daha genel bir ekonomik perspektife ve piyasa koşullarına işaret etti.

 

Memiş’in bir önceki tweetini alıntılayarak, “Yüzde 25 alım için bekliyorum.” dedi. Aynı zamanda, Bitcoin’e yönelik satışların artabileceği konusunda bir uyarıda bulundu.

 

Piyasaların belirsiz olduğunu belirten Memiş, “Kanlı savaş, sözlü savaşa dönüşeceğini söyleyebilirim. Her haber akışı, volatilitenin artmasına neden oluyor. Küresel piyasa kaygan bir zeminde ilerliyor. Birikimlerinizi kaybetme riskiniz yüksek. Doğru kararlar alamayanlar büyük hayal kırıklığı yaşayabilir. Lütfen dikkatli olun.” şeklinde bir uyarıda bulundu.

 

Memiş ayrıca Bist 100 endeksinde takip ettiği bant aralığını 7.290-8.200 puan olarak belirtti ve kademeli alımın önemli olduğunu vurguladı. Geçen hafta yüzde 50’sini almışken, diğer yüzde 50 için 7.500 puanın altını bekleyeceğini açıkladı. Borsanın uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu ve oyun olmadığını da hatırlattı.

 

EVREN DEVRİM ZELYUT

 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut da Borsa İstanbul konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda şunları ifade etti:

 

“Borsa devre kesintisi ne yazık ki… Türk şirketlerinin sert değer kayıpları, sonunda reel sektörü etkileyerek kuru ve milyonlarca vatandaşı etkileyecek maliyetler yaratacak. Allah sonumuzu hayra getirsin bu yolda…”

 

“Ayrıca Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Irak, BAE ve Katar’a İsrail’in korunması için THAAD ve Patriot sistemleri kuruluyor. Sistem kurulumu tamamlandığında Gazze operasyonunun başlayacağı söyleniyor.”

 

“Borsada yaklaşık 7 milyon yatırımcı bulunuyor. Bu yatırımcıların aileleri de düşünüldüğünde toplamda 20 milyon kişiye ulaşan bir ciddi rakam. Piyasa daha da dip seviyelere inerse, bu durumun siyasi maliyetinin yerel seçimlerde Ak Parti’ye mutlaka yansıyacağını göz önünde bulundurmalıyız.”

 

 

 

 

 

medyatava.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler