Sosyal Medya

Borsa

Borsada bu hafta 18 hissenin tedbiri kalkarken 5 hisseye tedbir uygulanacak

Borsa İstanbul'da bu hafta önemli gelişmeler yaşanacak. Buna göre tedbir konulan hisseler ile tedbiri kaldırılacak hisseler belli oldu.

Borsada bu hafta 18 hissenin tedbiri kalkarken 5 hisseye tedbir uygulanacak

İşte bu hafta borsada meydana gelecek olan tedbir değişikliklerine dair detaylar:

Borsada yeni tedbirler:

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, bu hafta 5 hisse senedine yeni tedbirler getirilecektir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun kararı gereği, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SMART ve YGYO payları, bugün seans başından 1 Kasım 2023 tarihli işlemler sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

USAK ve EUYO payları ise bugünden itibaren 1 Kasım 2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişini kısıtlama, emir iptalini, emir miktarını azaltmayı ve emir fiyatını kötüleştirmeyi yasaklama, ve emir toplama bilgi yayınını sınırlama gibi uygulamaları içermektedir.

Bu hisselerde zaten uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri, emir paketi tedbirleri uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Ayrıca, QNBFB payı da bugünden itibaren 1 Kasım 2023 tarihli işlemlere kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek. Bu hissede halihazırda uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri de internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Borsada tedbirleri kalkacak hisseler:

Bu hafta ayrıca, bir dizi hisse senedinde uygulanan tedbirler sona erecek. İşte bu hisseler ve ilgili tarihler:

3 Ekim Salı: DOBUR payında uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, Brüt takas ve ALFAS, EGEPO, KFEIN paylarında uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı kalkacak.

4 Ekim Çarşamba: ENERY için uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ve MIPAZ için uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri kaldırılacak.

5 Ekim Perşembe: BRSAN için açığa satış ve kredili işlem yasağı, YONGA payı için açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi, KTLEV için açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri kalkacak.

6 Ekim Cuma: HURGZ, SEKUR, ARZUM, ISKPL, KZGYO için uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, OFSYM, TATEN, IZENR için uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri, SNPAM için uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri kaldırılacak.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERANALİZ: Altın, Borsa, Döviz, Petrol piyasalarında beklentiler hangi yönde?ANALİZ: Altın, Borsa, Döviz, Petrol piyasalarında beklentiler hangi yönde?

İLGİLİ HABERBorsada yeni hafta nasıl olacak?Borsada yeni hafta nasıl olacak?

İLGİLİ HABERBorsada halka arz için Girişim Sermayesi Pazarı (GSP) hayata geçirildiBorsada halka arz için Girişim Sermayesi Pazarı (GSP) hayata geçirildi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler