Sosyal Medya

Borsa

Borsa yine rekorlar kıracak! Altın yatırımda kazandırır mı?

Yatırımcıların borsa ve altın piyasalarını araştırmaları devam ediyor. İsrail-Hamas gündemden düşmüyor! Jeopolitik risklerin artmasıyla sert düşüşün yaşandığı borsa, kayıplarını telafi etmeye başladı. Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür yardımcısı Eda Karadağ, yatırımcının borsaya güvenmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Borsa yine rekorlar kıracak! Altın yatırımda kazandırır mı?

İsrail’in Filistin’e saldırıları sonrası jeopolitik risklerin artmasıyla sert düşüşün yaşandığı borsa, kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Haber7’ye değerlendirmelerde bulunan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür yardımcısı Eda Karadağ, yatırımcının borsaya güvenmeye devam etmesi gerektiğini, 2024’te borsanın yeniden rekorlar kıracağının altını çizdi.

“YATIRIMCI ENFLASYONA KARŞI BORSAYA GÜVENMELİ”

Savaşın etkisiyle borsada 7 bin 300 puana kadar düşüşler yaşandığını belirten Karadağ, jeopolitik riskler nedeniyle kısa vadede belirsizlikler nedeniyle borsadaki sıkışık seviyenin devam edeceğini söyledi. Yeni ekonomi yönetiminin aldığı kararlar ve Merkez Bankası’nın hızlı adımlar atmasının borsaya pozitif yansımaya devam edeceğine işaret eden Karadağ, enflasyonla mücadeleye dikkat çekti ve borsa yatırımcısına tavsiyede bulundu. Yatırımcının enflasyona karşı borsaya yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan Karadağ, 2024 yılında borsanın kayıplarını daha hızlı telafi edeceğini ve yeni rekor seviyelerini göreceğinin altının çizdi.

BORSADA DESTEK – DİRENÇ SEVİYESİ

Borsa için kritik seviyenin 7 bin 400 puan olduğunu belirten Karadağ, 7 bin 400 puanın altındaki kapanışların artması noktasında yatırımcının dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Karadağ, Borsada 8 bin puanların kırılması halinde ise yükseliş trendinin devam edeceğini söyledi. 2024 yılında borsada hikayenin değişeceğine işaret eden Karadağ, gelecek yıl borsanın cazibesini koruyan yatırım araçlarından biri olacağını belirtti. Borsanın bu yılın  başından bu yana yüzde 37 getiri sağladığını belirten Karadağ, gelecek yıl özellikle yabancı yatırımcının de borsaya gelmesiyle yeni rekor seviyelerinin görüleceğini vurguladı.

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

ABD’de enflasyon verisinin Fed’in faiz politikası açısından önemli olduğunu ve bu durumun da doğrudan emtia piyasalarını etkilediğini belirten Karadağ, Ons altında bin 925 doların destek seviyesi olacağını, yukarıda ise bin 970-bin 980 doların direnç seviyesi olacağını söyledi. Altının güvenli liman algısını kaybettiğine dikkat çeken Karadağ, ons altındaki geri çekilmelerin gram altını da dengeleyeceğine işaret eden Karadağ, onstaki geri çekilmelerin yatırımcı için alım fırsatı olacağını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler