Sosyal Medya

Borsa

Bakan Nebati: Borsa’da oyun dönüyor, SPK gerekeni  yapacak

Türkiye Gazetesi’ne göre, hükûmet dövizi kontrol edince yatırımcı borsaya yöneldi. Ancak algı oyunlarıyla küçük yatırımcı mağdur edildi. Hazine Bakanı Nebati,…

Bakan Nebati: Borsa’da oyun dönüyor, SPK gerekeni  yapacak

Türkiye Gazetesi’ne göre, hükûmet dövizi kontrol edince yatırımcı borsaya yöneldi. Ancak algı oyunlarıyla küçük yatırımcı mağdur edildi. Hazine Bakanı Nebati, oynaklığı “Düzeltmeler bir operasyon gibi. İnsanların dövize kayması için her şeyi yapıyorlar” şeklinde değerlendirdi. Nebati, SPK’nın bunların üzerine gideceğini ifade etti.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçimden sonra kazanmaları durumunda faiz politikasının değişmeyeceğini söyledi. Yabancı yatırımcılarda ‘Seçim bitsin de Türkiye’ye gelelim’ heyecanı olduğunu ifade eden Nebati, borsada son günlerde yaşanan oynaklığı şöyle yorumladı: “Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar. Borsanın derinleşmesi için ideal ortam oluştu. Bu insanların dövize kayması için her şeyi yapıyorlar. SPK her zaman gerekli çalışmaları yapıyor. Ben yoğunlaşmış durumdayım”.

 

“YATIRIMCI KAÇMASIN”

Sermaye Piyasaları Danışmanı Yunus Kaya, Borsa’da satışların olduğunu, bunun piyasayı aşağı çektiğini ancak borsadan para çıkışının söz konusu olmadığını söyledi. Büyük yatırım sahiplerinin hisse değişimlerinin dikkat çektiğini, dövize yatırım beklenmediğini söyleyen Yunus Kaya sermaye piyasalarına ilişkin kararlar, Borsa İstanbul’un piyasaya dair düzenlemelerinin olumlu olduğunu, daha fazla düşüş beklenmediğini belirterek “Piyasada güven artırıcı adımlar önemli. Bu tür adımların ardından hep piyasa yukarı dönmüştür” ifadesini kullandı.

“BİLANÇOLARA CEZA”

Piyasa uzmanlarından Osman Altıntaş da sosyal medya paylaşımında yatırımcıya sakin olmasını öğütlerken “Yıllardır borsada olanlara sabretmesini öneriyorum. Risk yönetimini bilenler kazançlı çıkacak. Sağdan soldan duyduğuyla hisse alanlar, çok düştü diye alanlar panik yapıp satarsa maalesef paralarını pul edecekler, hiçbir teknik destek tutmuyor, iyi gelen bilançolar cezalandırılıyor” paylaşımı yaptı. Bir başka uzman da “35 yıllık yatırımcıyım, böyle bir dönem görmedim. Destek tutmuyor, iyi haberler görülmüyor. Bunda bir oyun var” yorumu yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler