Sosyal Medya

Borsa

ANKET: Wall Street Hisselerini 2024’te Rekor Bekliyor

"ABD ekonomisi ve borsalarının dünyaya önderlik edeceği görüşüne inanç sağlam" dedi. "Bu çerçevede başlıca etkenler Çin ve Avrupa'ya kıyasla daha olumlu bir ekonomik ortam, iyileşen hisse başı kazanç tahminleri ve S&P 500 için ucuzlayan (F/K) değerlemeleri."

ANKET: Wall Street Hisselerini 2024’te Rekor Bekliyor

Bloomberg’in yeni  Markets Live Pulse (MLIV Pulse) anketine göre ABD’nin resesyonun kenarından dönmesiyle, S&P 500 Endeksi 2024’te rekor seviyeye ulaşacak. Ancak zayıflayan tüketim harcamaları, Endeksin bu yılki %20’lik artıştan daha az kazanç elde edeceği anlamına gelecek.

Ankete katılan 518 kişi ortalamada  S&P 500’ün gelecek yıl 4.808 puana çıkmasını, Ocak 2022’deki önceki kapanış zirvesi olan 4.797’yi aşmasını bekliyor.  10 yıl vadeli Hazine tahvil getirisinin bu yılın en yüksek seviyesi olan %5’ten %3.8’e düşmesini öngörüyor.

Resesyon korkusu bitti, Fed Temmuz’da faiz indirmeye başlıyor

Ankete katılanların üçte ikisinden fazlası sert resesyonun artık  piyasalar için en büyük risk olarak görülmediğini belirtti. Çoğunluk Federal Reserve’ün faiz indirimlerinin Temmuz ayından önce başlamasını bekliyor.

WisdomTree’nin makroekonomik araştırma direktörü Aneeka Gupta, “ABD ekonomisi ve borsalarının dünyaya önderlik edeceği görüşüne inanç sağlam” dedi. “Bu çerçevede başlıca etkenler Çin ve Avrupa’ya kıyasla daha olumlu bir ekonomik ortam, iyileşen hisse başı kazanç tahminleri ve S&P 500 için ucuzlayan (F/K) değerlemeleri.”

 

Bank of America karşıt görüşte

Deutsche Bank AG ve RBC Capital Markets’ın da aralarında bulunduğu önde gelen Wall Street stratejistleri, S&P 500’ün artık yüksek faiz ortamına uyum sağladığını söyleyerek, gelecek yıl ABD hisse senetleri için tüm zamanların en yüksek seviyesini öngörüyorlar.

Herkes bu kadar iyimser değil. Bank of America Corp. stratejisti Michael Hartnett, tahvil getirilerindeki son aylarda yaşanan gerilemenin hisse senedi kazanımlarını tetiklediğini, ancak gelecek daha fazla düşüşün ekonominin durgunlaştığına işaret edeceğini ve ralliye  engel oluşturacağını söyledi. Nitekim, ankete katılımcılarının yaklaşık %33’ü, özel tüketim harcamalarında durulmanın ralli için en büyük riski teşkil ettiğini söyledi.

 

2024’te Alışveriş Çılgınlığı Azalırsa Hisse Senetlerini de Aşağı Çekebilir

Anketteki medyan tahmin  S&P 500’ün mevcut seviyelerine göre sadece %4’lük bir kazancı temsil ediyor.

Avrupa dijital varlık yöneticisi Moneyfarm’ın baş yatırım sorumlusu Richard Flax, “Olası faiz indirimleri ile hisse senedi piyasaları arasında bir miktar gerilim görüyoruz” dedi. “Halihazırda büyümenin yavaşladığı ve şirket karlarında durağanlık içeren bir senaryoya doğru gidiyoruz. Bu da bizi 2024’te hisse senetleri konusunda biraz temkinli kılıyor.”

Goldman Sachs Group Inc stratejistlerine göre ideal yaklaşım, hisse senetlerine yatırım yapmaya devam etmek ve çalkantı dönemlerinde panik satışlardan  kaçınmaktır. Katılımcılar bu tavsiyeye uymayı planlıyor ve %26’sı önümüzdeki ay hisse pozisyonlarını artıracaklarını söylüyor.

ABD  güvenli liman cazibesini koruyacak

Katılımcıların yüzde 43’ü Wall Street hisselerinin 2024’te uluslararası emsallerinden daha iyi performans göstereceğini söylüyor. S&P 500 son 10 yılın sekizinde küresel hisse senetlerindeki kazanımları geride bıraktığı için bu durum normal.

Gelecek yıl için en büyük fırsatlar sorulduğunda, MLIV Pulse’a yanıt verenler ağırlıklı olarak Kıta Çini dışındaki gelişmekte olan pazarlara dikkat çekti. Hong Kong’un gösterge Hang Seng Endeksi, 2023’te dördüncü yılında rekor kayıplara doğru ilerlerken, muhtemelen gelecek yıl da geride kalmaya devam edecek. Bu arada altının yaklaşık %5 oranında değer kazanması bekleniyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler