Sosyal Medya

Borsa

Analiz:  Gelişen Piyasa hisseleri 2024’te S&P500’e fark atacak

DataTrek analistleri Çarşamba günü yayınlanan bir notta bu yılın dördüncü çeyreğinin "favori (S&P 500) ile zayıf (Gelişen Piyasalar) arasındaki bir yarış" olarak şekillendiğini yazdı.

Analiz:  Gelişen Piyasa hisseleri 2024’te S&P500’e fark atacak

Goldman Sachs’a göre, son yıllarda yaşanan bir dizi ters rüzgarın ardından gelişmekte olan piyasalar toparlanıyor ve gelecek yıl ABD hisse senetlerini yenmeye hazırlanıyor.

Yüksek ABD faizleri, güçlü dolar ve Çin’deki yavaş büyümenin oluşturduğu “üçlü darbe”, yılbaşından bu yana gelişmekte olan piyasalar üzerinde baskı yaratmıştı. Ancak MSCI Çin Endeksi bu ay şu ana kadar %6,25, MSCI Brezilya %8,01 ve MSCI Güney Kore %13,21 arttı.

Gelişne Piyasa hisslerinde sevindiren performansın devam etmesi bekleniyor. Goldman Sachs analistlerine göre, genel MSCI Endeksi’nin 2024’te S&P 500 için tahmin edilen %8,2’lik artışın üzerinde %13,8 getiri elde edecek.

“Enflasyonun küresel düzeyde yavaşlaması ve ABD’nin (ve diğer G10 merkez bankalarının) faiz artırımlarını büyük ölçüde geride bırakması ile birlikte gelişmekte olan varlıklar için  fırtınanın ardında gökkuşağı olabilir mi?”

 

“Daha olumlu bir küresel konjonktür ve gelişmekte olan ülkelerin iyimser makro görünümü – istikrarlı büyüme, daha düşük enflasyon ile ve faiz indirimi potansiyeli umut vadediyor” diye yazdı analistler Çarşamba günü yayınlanan bir notta.

 

Bu arada DataTrek analistleri Çarşamba günü yayınlanan bir notta bu yılın dördüncü çeyreğinin “favori (S&P 500) ile zayıf (Gelişen Piyasalar) arasındaki bir yarış” olarak şekillendiğini yazdı.

Gelişmekte olan pazarların üstün performansının arkasında teknoloji sektörü yatıyor. Örneğin, Tayvan Yarı İletken İmalat Hisse Endeksi bu çeyrekte %14 artış gösterdi ve yine bir çip şirketi olan Güney Kore’nin Hynix’i de %17 artış gösterdi.

Fed’in faiz artırımlarının sona ermesine ilişkin son zamanlardaki iyimserlik, gelişmekte olan piyasalar için de iyiye işaret. Salı günkü iyimser enflasyon raporunun ardından dolar düşüşe geçti ve Hazine  tahvili getirileri %4,46’ya geriledi.

DataTrek, “Bu çeyrekte olduğu gibi dolar zayıfladığında, fon yöneticileri ABD dışında deplasmana çıkarak portföylerinde riskli varlıkları artıracak” dedi.

 

 

Kaynak:  Emerging markets stocks are making a comeback and may even outpace the S&P 500 next year, analysts say

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler