Sosyal Medya

Borsa

Yatırım Finansman’dan Kimpur İçin ‘Endeks Üzeri Getiri’ Tavsiyesi…

Kimpur’un, önümüzdeki 5 yıllık dönemde çift haneli satış hacmi büyümesini sürdürmesini bekliyoruz. Özellikle Ar-Ge temelli yeni ürün geliştirme projeleri ile yeni müşteri kazanarak Kimpur’un iş hacmini artırma potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz...

Yatırım Finansman’dan Kimpur İçin ‘Endeks Üzeri Getiri’ Tavsiyesi…

Büyümenin kimyasına hakim

Kökleri 1983 yılında kurulan Kimteks Kimya’ya uzanan Kimpur, 2022’de 100 bin tonu aşması beklenen satış hacmi ve güçlü tedarik zinciri ile Türkiye’de lider konumda, Dünya’da ise en büyük poliüretan sistem üreticileri arasında yer almaktadır. 2018-2021 döneminde satış hacmini %100 büyüten Kimpur’un, önümüzdeki 5 yıllık dönemde çift haneli satış hacmi büyümesini sürdürmesini bekliyoruz. Özellikle Ar-Ge temelli yeni ürün geliştirme projeleri ile yeni müşteri kazanarak Kimpur’un iş hacmini artırma potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz. Büyüme hedeflerine paralel olarak Düzce’de yapılması planlanan yeni fabrika ve Letonya’da yapılan şirket satın alımı ile birlikte Kimpur’un 2024 yılında 200 bin tonluk kapasiteye ulaşması hedeflenmektedir.

Poliüretan tüketen endüstriler geniş yelpazede yer alırken, genellikle ihracat odaklı ve hızlı büyüme göstermektedir

Poliüretan sistemler ayakkabı, beyaz eşya, inşaat yalıtım, mobilya ve otomotiv gibi çeşitli endüstrilerde hammadde olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de bu sektörlerin tümü için geniş bir sanayi kurulu olup, poliüretan kullanan endüstrilerin Türkiye’nin düşük üretim maliyetleri, lojistik avantajları ve yüksek ihracat potansiyeli sayesinde hızlı büyüme kaydettiği gözlenmektedir. Diğer yandan Kimpur satışlarının yaklaşık %30’unu ihracattan sağlamakta olduğundan, yurtiçi talepteki dalgalanmalara karşı esneklik kazanmıştır.

(1)   Ayakkabı sektöründe Uzak Doğu’dan Türkiye’ye kayan siparişler üretim artışına yol açıyor

Kimpur ayakkabı tabanı üreticilerine poliüretan köpük hammaddesi sağlamakta olup, ayakkabı sektöründe Türkiye’nin üretiminde özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde verilen teşviklerin etkisiyle yapılan yeni yatırımlar sonucu ve Asya’dan Türkiye’ye kayan siparişler sayesinde yukarı yönlü seyir izlenmektedir. 2020 yılında 800 milyon dolar civarında olan sektör ihracatı, 2021 yılında 1 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Sektörün ihracatının ve üretiminin artışı, Kimpur’a da olumlu yansımaktadır.

(2)   Beyaz eşya sektöründe Türkiye’nin üretim kapasitesi genişlemeye devam ederken, Kimpur yenilikçi çözümler ile pazar payı kazanmaktadır

Kimpur özellikle buzdolabı üretiminde kullanılan sert köpük poliüretan sistemlerde geliştirdiği yenilikçi, enerji tasarrufu sağlayan ve müşterilerinin üretim maliyetini düşüren formülleri sayesinde son 2-3 yılda beyaz eşya üreticisi müşterileri ile iş hacmini önemli ölçüde artırmıştır. Kimpur bugün lider beyaz eşya üreticileri ile işbirliğini sürdürmekte, sektörün üretiminin ihracat odaklı olarak büyüme eğiliminde olması Kimpur’un da büyümesine yardımcı olmaktadır.

(3)   Enerji verimliliği teşvikleri yalıtım paneli üretiminde büyümeyi destekliyor

Özellikle AB’nin açıklamış olduğu ve enerji verimliliği odaklı bina yenileme teşvikleri, yalıtım paneli talebini artırmaya devam etmektedir. Poliüretan köpük,  sandwich panel olarak adlandırılan yalıtım panellerinde tercih edilen en etkili malzemeler arasında yer almakta olup, Kimpur da Türkiye’deki en büyük panel üreticilerine poliüretan sağlamaktadır.

(4)   Otomotiv: Ar-Ge projeleri ile uzun vadeli büyüme potansiyeli

Kimpur’un Ar-Ge ekibi hem otomotiv yan sanayi üretiminde kullanılan poliüretan sistemleri geliştirmek üzere, hem de otomotiv sektörüne yönelik alternatif malzemeler üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Otomotiv sektöründe lisanslı tedarikçi statüsü kazanmak daha uzun zaman aldığından, orta ve uzun vade için bu ürün grubunun şirketin büyüme dinamiklerinde önemli rol oynamasını bekliyoruz.

50.0 TL hedef fiyat ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyesi ile Araştırma kapsamına dahil ediyoruz

Kimpur için 2026 yılına kadar olan 5 yıllık dönemde EUR bazında gelirlerde %15 ve FAVÖK’de %16 yıllık bileşik büyüme hızı yakalanmasını öngörüyoruz. 2022 ve 2023 tahminlerimize göre 6.5x/4.5x seviyesinde olan FD/FAVÖK çarpanlarını cazip bulurken, EUR bazında İNA değerlememize göre hedef fiyatımızı 50.0 TL olarak belirliyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Yatırım Finansman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler