Sosyal Medya

Borsa

Yataş: İhracatta yeni hedef pazarlar büyüme alanı sağlıyor

YATAS hedef fiyatımızı 16.00 TL’den 17.50 TL’ye (12-ay) yükseltiyor, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız %46 getiri potansiyeline işaret ediyor. Yataş…

Yataş: İhracatta yeni hedef pazarlar büyüme alanı sağlıyor

YATAS hedef fiyatımızı 16.00 TL’den 17.50 TL’ye (12-ay) yükseltiyor, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız %46 getiri potansiyeline işaret ediyor. Yataş Yatak’ı (i) pandemi ile oluşan lojistik sorunlarından dolayı pazarda açılan büyüme alanı (ii) 2020-2021 yılında ertelenen evliliklerin oluşturduğu talep birikmesi (iii) modüler mobilya ile genç nesil tüketiciye uygun inovatif üretim anlayışı (iv) cazip çarpanlar (v) son yıllarda düzenli temettü ödemesinin ileriye dönük potansiyel taşıması dolayısıyla beğeniyoruz. Hisse, 2022 tahminlerimize göre 4.9x F/K ve 3.2x FD/FAVÖK
çarpanlarıyla işlem görüyor.

Pandeminin başlattığı ticaret aksaklıkları Türkiye’de ihracat yapan şirketler için büyüme alanı sağlıyor. 2020 yılından itibaren küresel tedarik yapılarındaki değişimden yararlanabilecek ülkeler içinde yer alan Türkiye’nin gerekli altyapıya sahip olduğunu düşünüyoruz. 2021 yılı itibarıyla Türkiye’nin Çin’i hedef pazarlar listesine alması, ihracat sektöründe daha fazla pay alma beklentileri oluşturuyor. Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Ocak 2022 itibarıyla 11. sırada yer alan Rusya Federasyonu’nun, Şubat 2022’de başlayan jeopolitik gerginliklerden dolayı listede üst sıralara çıkabileceğini düşünüyoruz.

Kovid-19 salgını ve zorunlu kapanmalardan etkilenen 2020-2021 evlilikleri birikmiş olarak 2022 yılında yapılabilir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı 2020 yılında 2001-2021 dönemindeki en düşük seviyesini ifade eden 5.86’da gerçekleşmiştir. 2021 yılında kaba evlenme hızının 6,68’e yükselmesi ile 2022 yılında ortalama rakam olan 7,92’yi aşması beklenmektedir. Ertelenen evliliklerin talep birikmesi ile mobilya sektöründe gelecek dönem için pozitif katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Pandemi sonrası enflasyon da göz önüne alındığında, Yataş’ın düşük-orta fiyat stratejisi ile daha geniş müşteri portföyüne hitap etmeyi planladığı Divanev markası 2022-2023 döneminde diğer mobilya markalarına göre fiyat avantajı sebebiyle pozitif ayrışma yaşayabilir.

Şirket’in takım konsepti dışında ayrı kullanıma uygun modüler mobilya üretimlerinin yeni nesil tüketiciye uygun olduğunu düşünüyoruz. Son yıllarda tüketici eğilimleri takım ve paket satın almalarının aksine; zamansız, farklı kombinasyonlar ile kullanılabilir ve minimal mobilyalar tarafına yönelmiştir. Yataş, müşterilerin ihtiyaç ve eğilimlerini dikkate alarak modüler yapıda mobilya üretimi ve satışı yaparak rakiplerinden ayrışmaktadır.

Cazip çarpanlar ve düzenli temettü ödeme potansiyeli ile dikkat çekiyor. Şirketin 12 aylık verilere göre 6.6x F/K, 1.7x PD/DD, 4.6x FD/FAVÖK ile işlem görmesi ve
2020-2021 yıllarında 2 kez gerçekleştirdiği kâr payı dağıtımı gelecek yıllar için potansiyel taşıdığı anlamına geliyor.

 

 

 

Deniz Yatırım

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler