Sosyal Medya

Borsa

Yataş Cirosunu Yüzde 140 Artırdı, Yılsonu Hedefini 5 Milyar TL’den 6 Milyar TL’ye çıkardı

Türkiye’nin mobilya ve yatak sektöründeki lider markalarından Yataş Grup, yeni markalarıyla gücüne güç katıyor...

Yataş Cirosunu Yüzde 140 Artırdı, Yılsonu Hedefini 5 Milyar TL’den 6 Milyar TL’ye çıkardı

Türkiye’nin mobilya ve yatak sektöründeki lider markalarından Yataş Grup, yeni markalarıyla gücüne güç katıyor. Yataş Bedding, Enza Home, Yataş Project ve Divanev’in ardından Puffy ve Yataş Foam markalarını kuran Yataş Grup, cirodaki büyümenin yanı sıra ihracatta da güçlü bir ivme yakaladı. Yataş Grup, yüzde 140’lık ciro artışıyla geçen seneki toplam cirosunu 2022’nin ilk yarısında elde etti.

Bir dünya markası olma hedefiyle büyümesini sürdürenYataş Grup, güçlü markaları Enza Home, Yataş Bedding ve Divanev’in yanı sıra bünyesine kattığı yeni markalarla yoluna emin adımlarla devam ediyor. B2B şeklinde hizmet veren Yataş Project ve Yataş Foam’ın yanı sıra yeni uyku markası Puffy ile 2022’ye güçlü bir giriş yaptı. Grup, geçen seneki toplam cirosunu 2022’nin ilk yarısında yakalayarak 2,7 milyar TL ciroya ulaştı. Bu başarılı adımlar neticesinde yılsonu hedeflerini revize eden Yataş Grup, 5 milyar TL olan ciro hedefini 6 milyar TL’ye çıkardı.

Hedefte global pazarda büyüme var

Yataş Project, Yataş Foam ve Puffy markaları ile Yataş Grup’un artık daha geniş kesimlere hitap ettiğini söyleyen Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, şunları söyledi: “Enza Home ve Yataş Bedding Türkiye’nin en bilinen ve sevilen markaları… Yeni markalarımızla Enza Home ve Yataş Bedding’den gelen gücümüze güç kattık. Yüzde 140’lık ciro artışıyla geçen seneki toplam ciromuzu 2022’nin ilk yarısında yakaladık, 2,7 milyar TL ciroya ulaştık. Dolayısıyla yılsonu hedeflerimizi yukarı yönlü revize ettik, yılı yaklaşık 6 milyar TL ciro ile tamamlayabileceğimizi öngörüyoruz. Yeni markalarımızdan Yataş Project, yatak, baza, başlık, koltuk, köşe grubu ve panel mobilya gibi ana ürünlerden havlu, nevresim ve yatak örtüleri gibi tekstil ürünlerine, bir işletmenin ihtiyaç duyacağı her şeyi özel olarak tasarlayıp üretiyor. Üretimde en güncel teknolojileri kullanan Yataş Foam ise 5 farklı teknikle geliştirdiği ürünlerini TSE, ISO, ASTM standartlarına uygun olarak yoğunluk, sertlik, çökme ve mukavemet testlerinden geçirip titizlikle kontrol ederek müşterilerine sunuyor. Ağırlıklı olarak B ve C segment tüketiciye hitap eden Puffy ise kaliteli ürünleri ile Yataş Grup’un daha önce yer almadığı noktalara yayılarak ciddi bir büyüme sağladı. Hedefimiz yeni markalarımızla birlikte daha geniş kitlelere ulaşarak hem yurt içinde hem de global pazarlardaki gücümüzü artırmak.”

Otelden hastaneye, yurttan misafirhaneye tüm işletmelerde anahtar teslim, tasarım ve uygulamalara imza atan Yataş Project, geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre yaklaşık 2,5 katlık bir ciro büyümesi gerçekleştirirken ilk 6 ayda toplam cirodan yüzde 2,2’lik pay elde etti. Yataş Grup, yarım asra yaklaşan sünger ve elyaf üretim tecrübesini ise Yataş Foam ismiyle markalaştırdı. Farklı sünger teknolojileri, elyaflar ve medikal yastıklar üreten Yataş Foam geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre cirosunu 2 katına çıkararak toplam cirodan yüzde 8,1’lik pay elde etti.

Puffy 2021 yılı cirosuna bu yıl ilk 6 ayda ulaştı

Yataş Grup’un en yeni markası Puffy, geçen yıl Ocak ayında tüketicilerle buluştu. 2021 Ekim ayında ise ilk TV lansmanını yaparak geniş kitlelere ulaştı. Satışa yatak, baza, başlık ve beyaz ev tekstili (yastık, yorgan, alez) ürünleriyle başlayan Puffy, 2022 Haziran ayı itibarıyla renkli ev tekstilini de ürün yelpazesine ekledi. 41 münhasır mağaza açan Puffy, toplamda 708 satış noktasına ulaştı. Bununla beraber marka hem kendi internet sitesi üzerinden hem de farklı pazaryerlerinden online alışveriş hizmeti de sunuyor. Başarılı çalışmalarıyla geçen yıl gerçekleştirdiği ciroya 2022 yılında ilk 6 ayda ulaşan Puffy, 2021’in ilk 6 ayına göre bu yıl 3 katın üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Böylece 2022 yılında Yataş Grup toplam cirosunda yaklaşık yüzde 4’lük paya sahip oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler