Sosyal Medya

Raporlar

Şirket Analizleri Raporu : VESTL

Salgının etkilerinin normalleşmesiyle emtia fiyatlarında yaşanan arz yönlü baskıların hafiflemesini ve küresel para politikalarında sıkılaşmanın da etkisiyle hammadde fiyatlarında yaşanabilecek…

Şirket Analizleri Raporu : VESTL

Salgının etkilerinin normalleşmesiyle emtia fiyatlarında yaşanan arz yönlü baskıların hafiflemesini ve küresel para politikalarında sıkılaşmanın da etkisiyle hammadde fiyatlarında yaşanabilecek aşağı yönlü hareketin 2022’de karlılık tarafına olumlu yansıyabileceğini düşünüyoruz. 2022’de hammadde fiyatlarında beklenen olası düşüşün şirket marjları üzerinde de olumlu etki yaratmasını öngörüyoruz. Ayrıca, ev içi alışkanlıklarının değişen yönü, aşılanmayla iyileşen güven ortamı ve ihracatın destekleyici gelişimini hisseyi destekleyici önemli unsurlar olarak görüyoruz. Ek olarak,
yüksek temettü verimliliğine sahip olan hissenin, 2022 yılında da temettü dağıtımına devam edilebileceğini ve kar dağıtım politikası gereği dağıtılabilir karın en az %25’inin dağıtılmasının benimsenmiş olması doğrultusunda cazip yatırım fırsatı sunduğu görüşündeyiz.

Vestel Elektronik hissesi için 12 aylık hedef fiyatımızı 38,64 TL seviyesinde belirliyor, %44 getiri potansiyeline işaret eden yeni hedef fiyatımızla tavsiyemizi “AL” olarak sürdürüyoruz. Ayrıca, Vestel’in, piyasa çarpanları bazında küresel ölçekteki benzerlerine kıyasla iskontolu işlem görmesinin şirketi avantajlı konuma getirdiğini düşünüyoruz. Vestel 2022 yılı tahminimize göre 2,5x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görürken; global benzerlerine göre ise %65,2 iskontolu işlem görüyor.

Beyaz eşyanın satışlarda ağırlığının artması, operasyonel marjların geçmiş yıllara kıyasla yüksek kalmasını destekliyor. Yıllar itibarıyla beyaz eşya üretimindeki kapasitesini artırmaya devam eden şirketin 2021 yılı itibarıyla 13,2 milyon adete ulaşan kapasitesinin 2022’de 16 milyon adete ulaşmasını öngörüyoruz. 9 aylık dönemde toplam satışlar içerisindeki payının %60 düzeyine yaklaştığı görülen beyaz eşya satışlarının, projeksiyon dönemi boyunca ise kademeli olarak %60-70 seviyesine doğru yükselmesini bekliyoruz. Beyaz eşya segmentinde satış gelirlerinin 2021 sonunda
geçen yıla kıyasla %47,2 oranında artarak 17.795 milyon TL’ye ulaşacağını hesaplarken, 2022 yılı için bu rakamın 26.860 milyon TL düzeyinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Otomotiv elektroniği ve batarya yatırımlarının orta ve uzun vadede şirkete değer katacağını öngörüyoruz. Yurt içi beyaz eşya pazarında bayi kanalına, ürünlere ve satış sonrası hizmetlere yapılan
yatırımlarla son yıllarda pazar payını artırmayı başaran Vestel Elektronik’in yurt dışı tarafta ise A markalı müşterilerle ve lisansladığı markalarla büyüme ve yeni pazarlara yönelik adımlarını önemsiyoruz.

Ayrıca şirketin, ilk satışın 2023 yılında planlandığı yerli otomobil projesi kapsamında çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yapılan yatırımların orta vadede şirkete katma değer yaratacağını ve şirket finansallarına olumlu yansımaları olacağını öngörüyoruz.

Döviz kurlarındaki oynaklığa karşı defansif yapı. Vestel’in toplam satışlarının %70-75’ini yurt dışı satışlar oluştururken, Avrupa ana ihracat pazarı konumunda bulunuyor. Şirketin satışlarının içerisinde yurt dışı satışlarının payının yüksek olmasının döviz kurlarındaki oynaklığa karşı şirkete defansif bir yapı kazandırdığını düşünüyoruz.

 

halkyatirim.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler