Sosyal Medya

Borsa

OTOKAR | AL: Heyecan verici bir döneme giriliyor

Otokar için 12 aylık hedef fiyatımızı yeni makro ve operasyonel tahminlerimiz ışığında hisse başına 1,165TL olarakbelirledik. Hedef fiyatımız %30’luk bir…

OTOKAR | AL: Heyecan verici bir döneme giriliyor

Otokar için 12 aylık hedef fiyatımızı yeni makro ve operasyonel tahminlerimiz ışığında hisse başına 1,165TL olarakbelirledik. Hedef fiyatımız %30’luk bir getiri potansiyeline işaret ederken hisse için AL önerimizi koruyoruz.

Şirketin ihracat siparişlerinin genelde beklentilerimizden daha iyi seyretmesi sonrasında 2023 ve 2024 yılı için zırhlı araç teslimat tahminimizi arttırdık. Bunun sonucunda özellikle 2023 için VAFÖK marjı öngörümüzü de 3,5 puan yükselttik. Ayrıca Otokar’ın özellikle hem savunma tarafında hem de ticari tarafta ihracat pazarlarındaki uzun vadeli büyüme potansiyelini beğenmeye devam ediyoruz. Bunlara ek olarak zayıf gelen 3Ç22 sonuçları sonrasında şirket için en kötünün geride kaldığını ve 4Ç22 itibariyle finansallarda toparlanmanın başlayacağını düşünüyoruz. Tüm bu güçlü unsurlar ışığında 2023 tahminlerimizle sırasıyla 8,4 ve
8,8 seviyesinde olan F/K ve FD/VAFÖK çarpanlarını hisse için cazip olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda Model Portföyümüzde yer alan hisse portföye giriş yaptığı Eylül ayından beri %15 rölatif getiri sağladı.

Uzun vadede ihracat pazarlarında önemli fırsatlar var. Şirketin yıllar içerisinde savunma sanayiinde global ölçekte aldığı siparişleri bu alanda yüksek büyüme potansiyeline önemli bir işaret olarak değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde ise bu tarz siparişlerin söz konusu olabileceğini düşünüyoruz. Son aylarda arka arkaya aldığı siparişlerin buna önemli bir örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz.

Finansallar açısından en kötü geride kaldı. Otokar 3Ç22’de zırhlı araç teslimatı yapmaması nedeniyle zayıf finansallar açıklamıştı. 4Ç22 itibariyle teslimatlar yeniden başladığı için şirket açısından en kötünün geride kaldığını ve hem satışlarda hem de faaliyet kar marjlarında önceki çeyreğe göre toparlanma yaşanacağını düşünüyoruz.

Riskler: i) Bölgede jeopolitik tansiyonun artması.  ii)Beklenenden düşük faaliyet kar marjları

 

 

Yapı Kredi Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler