Sosyal Medya

Borsa

MLP Sağlık Hizmetleri için AL tavsiyesi: Yükselme potansiyeli yüzde 24

Net karda pozitif sürpriz. MLP Care, beklentileri %42/72 oranında yenerek (İş Yatırım: 326mn TL; Piyasa: 269mn TL), 3Ç21’deki 18mn TL…

MLP Sağlık Hizmetleri için AL tavsiyesi: Yükselme potansiyeli yüzde 24

Net karda pozitif sürpriz. MLP Care, beklentileri %42/72 oranında yenerek (İş Yatırım: 326mn TL; Piyasa: 269mn TL), 3Ç21’deki 18mn TL net kara kıyasla 3Ç22’de 462mnTL net kar açıkladı. Güçlü net kar büyümesi, operasyonel performanstaki artış, finansal giderlerdeki düşüş ve ertelenmiş vergi gelirinden kaynaklandı. Ertelenmiş vergi geliri tahminimizdeki sapmanın da ana nedeni oldu. Tahminlere paralel olarak, net satış gelirleri 3Ç22’de yıllık %65 artışla 2476mn TL olarak gerçekleşti. Özel sağlık sigortası ve yurt dışı sağlık turizmi gelirlerindeki güçlü artış sayesinde Sentez hastaneleri hariç tutularak bakıldığında karşılaştırılabilir ciro büyümesi yıllık bazda %93 oldu. 3Ç22 FAVÖK 594mn TL’lik tahminimize ve 585mn TL’lik piyasa tahminine paralel yıllık %48 artışla 590mn TL olarak kaydedildi. Sentez hariç bakıldığında karşılaştırılabilir FAVÖK artışı %66 olarak gerçekleşti.

Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

Güçlü özel sağlık sigortası segmenti ve yabancı sağlık turizmi gelirleri, ciro büyümesinin ana itici güçleri oldu. Yurtdışı medikal turizm gelirleri, zayıf TL ve başarılı pazarlama ve PR kampanyasının ile desteklenen hacim/fiyat büyümesi sayesinde 2022’nin üçüncü çeyreğinde %138 ile güçlü bir büyüme kaydetti. USD bazında medikal turizm gelirlerindeki yıllık büyüme %14 oldu. Ciroya diğer bir güçlü katkı da, tamamlayıcı sigorta pazarındaki artan penetrasyon ve fiyat ayarlamaları sayesinde 3Ç22’de %92 büyüyen özel sağlık sigortası segmentinden geldi. Yatan hasta gelirleri %50 artarken, ayakta tedavi gelirleri % 65 artarak yurt içi hasta gelirlerinde toplam %57’lik büyüme kaydedildi. Hem artan yatılı hasta sayısı ve ortalama fiyatlardaki artış bu büyümeye katkıda bulundu. Hatırlatmak
gerekirse, 8 Şubat 2022 ve 25 Ağustos 2022 tarihlerinden itibaren geçerli olmak üzere SUT fiyatlarında sene başından bu yana iki kere revizyona gidilmişti. Son olarak, diğer gelirler, ana faaliyet alanına odaklanma stratejisi doğrultusunda laboratuvar işlerinin azalması nedeniyle yıllık bazda %7 azaldı.

Enflasyonist baskılar nedeniyle FAVÖK marjında daralma. 3Ç22’de FAVÖK %48 artarak 590mn TL’ye yükselirken, Sentez hariç bakıldığında FAVÖK büyümesi yıllık %66 olarak gerçekleşti. FAVÖK marjı, i) medikal turizim gelirlerine ilişkin pazarlama giderlerindeki artış, ii) artan enerji maliyetleri ve iii) personel maaşındaki artış gibi nedenlerden dolayı yıllık bazda 2,77 puan azalarak % 23,8’e geriledi.

Borçluluk düşük kalmaya devam etti. Operasyonel nakit akışı, FAVÖK büyümesi sayesinde 3Ç22’de çeyrek bazda %38 artarak 436mn TL’ye ulaştı. Artan yatırım harcamaları ve hisse geri alımları ile ilgili nakit çıkışına rağmen, Net borç/FAVÖK oranı güçlü nakit yaratımı sayesinde 3Ç22 sonu itibarıyla geçen çeyreğe göre 0,7x seviyesinde tutuldu.

Değerleme üzerindeki etki ve görünüm

AL tavsiyemizi devam ettiriyoruz. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen net kar rakamını olumlu buluyoruz. MPARK için hedef fiyatımızı tahminlerimizdeki değişiklikler ve INA değerlememizi 3 ay ileriye taşımamızın etkisi ile önceki hisse başına 76.7 TL’den 94.2 TL’ye revize ediyoruz. Şirket’in i) hızlı büyüyen tamamlayıcı sigorta sektöründeki lider konumu, ii) hastane portföyünün optimizasyonu için atılan adımlar ile birlikte düşük maliyetli yüksek karlılık sunan yeni hastanelere yatırım yapma stratejisi, ve iii) borçluluğun azaltılması konusundaki odağı nedeniyle uzun vadeli büyüme potansiyeline inanmaya devam ediyoruz.

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler