Sosyal Medya

Borsa

Global Yatırım Holding teknoloji şirketlerine yatırımını artırıyor

Kruvaziyer liman işletmecisi Global Yatırım Holding, teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlarla da geleceğin şirketlerinde pay sahibi oluyor...

Global Yatırım Holding teknoloji şirketlerine yatırımını artırıyor

Kruvaziyer liman işletmecisi Global Yatırım Holding, teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlarla da geleceğin şirketlerinde pay sahibi oluyor. Global Yatırım Holding doğrudan yurtdışındaki 6 teknoloji şirketine yatırım gerçekleştirirken, yüzde 66,6 hissesine sahip olduğu İstanbul Portföy Yönetimi’nin kurmuş olduğu fonlar ise yurtiçinde yaklaşık 50 teknoloji girişimine yatırım gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Yatırım Holding, stratejik olarak odaklandığı 3 alandan biri olan teknoloji şirketlerine yatırımlarını sürdürüyor. Geleceğin şirketleri olarak görülen girişimlere yeni yatırımlar için start-up’ları incelemeye devam ediyor.

Global Yatırım Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, “Grubumuz bünyesinde çeşitli teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar Grubumuzca doğrudan yatırımlar ve Türkiye’nin en büyük yerli ve bağımsız varlık yönetimi şirketi olan, yüzde 66,6 oranında hissedarı olduğumuz bağlı ortaklığımız İstanbul Portföy Yönetimi AŞ tarafından kurulan fonların yaptığı yatırımlar olarak iki ayrı grup olarak değerlendirilmelidir. Grubumuzca yapılan yatırımlar konsolide finansal tablolarımızda “finansal yatırımlar” olarak yer almaktadır” denildi.

Google Ventures ve Jeff Bezos ile aynı şirkete yatırım yaptı

Global Yatırım Holding’in doğrudan yaptığı teknoloji yatırımlarında pay sahibi olunan azınlık hisselerinin oranı yüzde 3’ü geçmiyor. Bu yatırımların tamamı yurtdışında faaliyet gösteren şirketlere yapıldı. Global Yatırım Holding yurtdışında “Firefly”, “Overtime”, “Jumptuit”, “Blockfi”, “General Fusion” ve “V-Count” isimli şirketlere yatırım gerçekleştirdi. Bu şirketlerin yatırımcıları arasında Google Ventures, Jeff Bezos,  Birleşik Krallık, ABD ve Kanada hükümetleri, Coinbase Ventures, Valar Ventures, Galaxy Digital Partners, Alumni Ventures, Spark Capital, A16Z, Sapphire Ventures, bazı NBA yıldızları, Reddit kurucusu Alexis Ohanian da yer alıyor.

Global Yatırım Holding’in yüzde 66,6 hissesine sahip olduğu İstanbul Portföy Yönetimi’nin kurucusu olduğu fonlar da yaklaşık 50 farklı teknoloji şirketine yatırım yapmış olup, Türkiye’nin teknoloji alanında yatırım yapan en büyük fonları arasında yer alıyor.

Gelecek dönemlerde önemli değer artışları beklenen bu tür yatırımları daha da artırmayı hedefleyen aktaran Global Yatırım Holding, yatırımları GYH Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri çatısı altında toplamayı planlıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler