Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım, Galata Wind’i model portföyünden çıkarttı

Galata Wind model portföyümüze 24 Ocak’ta eklenmiş ve geçtiğimiz cuma günü kapanışına kadar %3 gibi makul bir getiri ile portföyümüze destek sağlamıştı. Ancak hafta sonunda Sabah Gazetesi’nde çıkan bir haberin ardından hisse dün %10’a yakın değer kaybetti...

Gedik Yatırım, Galata Wind’i model portföyünden çıkarttı

Galata Wind’i Model Portföyden Çıkartıyoruz

Hisseyi model portföyden çıkartma nedeni:

Galata Wind model portföyümüze 24 Ocak’ta eklenmiş ve geçtiğimiz cuma günü kapanışına kadar %3 gibi makul bir getiri ile portföyümüze destek sağlamıştı. Ancak hafta sonunda Sabah Gazetesi’nde çıkan bir haberin ardından hisse dün %10’a yakın değer kaybetti. Habere göre, taslak halindeki bir düzenlemenin yakında TBMM’ye gelmesi beklenirken, düzenleme kapsamında Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) tarafından işletilen borsadaki enerji fiyatlarının maliyet bazlı fiyatlandırılmasına ilişkin 6 aylığına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yetki verilecek. Hâlihazırdaki elektrik fiyatları modelimizde varsaydığımız fiyatların %40 üzerinde. Bu husus bir potansiyel oluştursa da, güncel YEKDEM fiyatları modelde varsaydığımız fiyatların %14 altında. Bunlara ek olarak, tavan fiyat uygulanmasına başlanması halinde, sektörde artacak yönetmelik riski ile sektör hisselerindeki çarpanların ek iskontoda işlem görmesi muhtemel. Kısacası, şirketi temel olarak beğenmekle birlikte, artan yönetmelik riski, belirsizlik, çıkması muhtemel haber akışlarının yaratacağı volatilite sebepleri ile model portföyün bir parçası olmaması gerektiğini düşünmekteyiz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler