Sosyal Medya

Borsa

Doblo’nun vedası: Tofaş’tan yeni model iddialarına yalanlama

Fiat Doblo’nun, İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer olmasının ardından Bursa’daki fabrikanın geleceği belli oldu...

Doblo’nun vedası: Tofaş’tan yeni model iddialarına yalanlama

Tofaş, Stellantis’le anlaşılarak Bursa’daki fabrikasında ticari ve binek olmak üzere üç yeni model çıkarılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberinde Stellantis ve Koç Holding arasında geçen haftaki görüşmeler sonucunda, üretim 2025’ten itibaren başlayacak şekilde binek ve ticari olmak üzere üç yeni model için anlaşma sağlandığı iddia edilmişti.

Stellantis Grubu, 2000’den beri Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimini İspanya’daki Vigo fabrikasına taşıma kararı almıştı.

Karar sonrası oluşacak kapasiye boşluğuyla ilgili Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA (Citroen-Peugeot-Opel) Grubu’nun birleşmesinden doğan Stellantis’le Koç Holding arasında görüşmeler devam ediyordu.

Stellantis Grubu Başkanı John Elkann, geçen hafta Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılarak burada konuşmuştu. Aynı zamanda Fiat’ın sahibi ailenin ferdi olan Elkann, konuşmasında İtalyan Fiat ile Koç ailesinin 60 yıla uzanan köklü işbirliğine vurgu yapmıştı.

Otomotiv çevreleri: Pazarlık sonuçlandırıldı

Dünya’nın otomotiv sanayi çevreleri ve Koç’a yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Elkann’ın Türkiye’yi ziyaretinin asıl nedeninin bir süredir devam eden yeni modellere yönelik pazarlığın sonuçlanması olduğu öne sürülmüştü.

Otomotiv sektörüne mühendislik hizmeti veren global bir şirketin Türkiye’deki yetkilisi, şunları iddia etmişti: “Yeni modeller konusunda anlaşma sağlandığını öğrendik. Elektrikli ve hibrit modeller olacak bunlar. Hem ticari araç hem de hem de binek olacak. 2025 ile 2026 yılları arasında çıkacak olan araçların birkaç tanesi burada yapılacak.”

Tofaş’tan KAP’a açıklama: Kesinleşen kararlar paylaşılacak

Tofaş, habere ilişkin KAP’ta yayımladığı açıklamada, “Medyaya yansıyan haber gerçekleri yansıtmamakta olup konuyla ilgili tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir karar alınması halinde, önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır” dendi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler