Sosyal Medya

Genel

Coca-Cola İçecek A.Ş: AL önerimizi revize hedef fiyatımız ile yineliyoruz

AL önerimizi revize hedef fiyatımız ile yineliyoruz Güncel makro varsayımlarımız, şirketin 2022 yılı için beklentilerini açıklaması ve sektörel gelişmelere bağlı…

Coca-Cola İçecek A.Ş: AL önerimizi revize hedef fiyatımız ile yineliyoruz

AL önerimizi revize hedef fiyatımız ile yineliyoruz

Güncel makro varsayımlarımız, şirketin 2022 yılı için beklentilerini açıklaması ve sektörel gelişmelere bağlı olarak CCOLA için hedef fiyatımızı %45 artırarak 148TL/hisse ‘ye çıkarıyoruz. Hisse, uluslararası emsallerinin sırasıyla 16.5x ve 7.5x olan ortalama çarpanlarına kıyasla, 2022T F/K 7.8x ve FD/FAVÖK 3.8x çarpanları ile sırasıyla %53 ve %49 iskonto ile işlem görüyor. Özbekistan operasyonlarının da eklenmesiyle yurt dışı satış hacminin toplam satış hacminin %60’ını aşmasını ve bunun da döviz bazlı gelirlerin payını artırmasını bekliyoruz. Son revizyonumuzdan bu yana Türk Lirası’ndaki değer kaybı nedeniyle, uluslararası operasyonların değerlememiz üzerindeki olumlu etkisi, hedef fiyatımızdaki değişikliğin ana sebebi.

Büyümenin devam etmesini ancak hammadde maliyetlerinin marjları baskılamasını bekliyoruz

Önemli fiyat artışları ve satış hacmindeki büyüme ile birlikte, önümüzdeki sene yaklaşık % 75 oranında bir ciro büyümesi bekliyoruz. CCOLA, faaliyet kar marjını korumak için 2021 yılınında zamanlı bir şekilde hedging işlemlerini gerçekleştirmişti. Şirket, 2022 yılı için döviz bazlı maliyetlerin önemli bir kısmını hedge etse de, artan emtia fiyatları nedeniyle özellikle yurt içi operasyonlarda kar marjı baskısı hissedecek. Brüt marjda beklenen ciddi gerilemeye rağmen fiyat artışları, sıkı operasyon yönetimi ve ürünlerin boyut ayarlamaları ile şirketin FAVÖK marjındaki düşüşü 60 baz puan ile sınırlandırılabileceğini düşünüyoruz. Şekersiz ürünlere yönelik artan talep ve düşük hacimli ürünlerin payının yükselmesi de marjlardaki düşüşü sınırlı tutmaya yardım edecek etkenler arasında. Şirket’in 153mn TL’lik arsa satış karının da etkisiyle net dağıtılabilir karının yaklaşık % 50’sini temettü olarak dağıtmasını bekliyoruz. 2021 karından ödenecek temettü verimini yaklaşık %4 olarak tahmin ediyoruz.

Riskler ve Katalizörler

Artan emtia fiyatları, faaliyet gösterilen ülkelerdeki kur devalüasyonları ve başta alüminyum kutular olmak üzere tedarik zinciri sıkıntıları Şirket için en önemli riskler olarak görünüyor. Şirketin gelişmekte olan piyasalardaki etkileyici performansı ve 3Ç21 sonunda 0,4x ile tarihi düşük seviyelerde olan kaldıraç oranı sayesinde, gelişmekte olan yeni bir pazara yapılacak potansiyel bir yatırım, hisse için katalizör olabilir.

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler