Sosyal Medya

Borsa

Barem Ambalaj, Halka Arz İçin Talep Toplamaya Başlıyor…

Barem Ambalaj, İnfo Yatırım liderliğinde 3 ve 4 Ağustos 2022 tarihlerinde 36 TL sabit fiyatla halka arz ediliyor...

Barem Ambalaj, Halka Arz İçin Talep Toplamaya Başlıyor…

30 yıla yakın tecrübesiyle ambalaj sektöründe stratejik öneme sahip Barem Ambalaj, İnfo Yatırım liderliğinde 3 ve 4 Ağustos 2022 tarihlerinde 36 TL sabit fiyatla halka arz ediliyor.

İzmir, Gaziantep ve Karaman’daki üç üretim tesisinde yılda yaklaşık 100 bin ton fiili üretim kapasitesine sahip olan ve 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Barem Ambalaj halka arz için bugün talep toplamaya başlıyor. İnfo Yatırım aracılığıyla 3 – 4 Ağustos tarihleri arasında Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşecek olan halka arzda Barem Ambalaj hisseleri 36 TL’den ihraç edilecek.

Sektöründeki son teknolojiye sahip üretim hatlarıyla 44 bin metrekaresi açık, 40 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 84 bin metrekarelik kurulu alana sahip olan Barem Ambalaj, gıda, ambalaj, içecek ve temizlik sektörleri başta olmak üzere geniş tabana yayılmış sektör ve müşteri profiliyle Türkiye’nin önde gelen firmalarına hizmet veriyor. Üretim maliyetleri arasında önemli yer tutan enerji giderlerini minimize edebilmek adına üç tesisinde toplam kurulu gücü 3,6 MWh olan 2 milyon ABD Doları tutarındaki GES yatırımını yılın ilk çeyreği itibarıyla tamamlayan Barem Ambalaj, Nisan ayından itibaren tüm tesislerinde elektrik üretimine başladı.

2021 yıl sonunda yıllık yüzde 87 artışla 771,1 milyon TL satış geliri elde eden Barem Ambalaj, 2022’nin ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 162 artışla 370,5 milyon TL satış geliri elde etmiş olup 2022 yıl sonunda 1,5 milyar TL satış geliri elde etmeyi hedefliyor. Faaliyet karlılığı kanadında da iyi bir performans sergileyen Barem Ambalaj, 2021 yıl sonunda yıllık yüzde 148 artışla 179,8 milyon TL FAVÖK, 2022’nin ilk çeyreğinde ise yüzde 319 artışla 103,4 milyon TL FAVÖK elde etti. 2022 yılı için 348,3 milyon TL’lik FAVÖK tahmininin 31.12.2022 finansallarındaki FAVÖK’ten daha düşük olması halinde, sapma oranı kadar ilave pay Recep Taşyanar ve Şenferiye Taşyanar’ın hesaplarından yatırımcıların hesabına aktarılacak. Barem Ambalaj’ın satış ve karlılığındaki artış, marjlarla da desteklenerek finansal tablo dönemleri itibarıyla önemli bir finansal ve istikrarlı büyüme performansı sergilediği görülüyor.

Barem Ambalaj’ın halka arzına katılmak isteyen tüm yatırımcılar, Borsa İstanbul’da (BİST) işlem yapmaya yetkili aracı kurumlardan ve bankalardan talep gönderilebiliyor. Sabit fiyatla Borsada Satış yöntemiyle gerçekleşen arzda, bugün ve yarın BARMA.HE koduyla talep toplanıyor. İnfo Yatırım aracılığıyla gerçekleşecek halka arzda 7,5 milyon TL nominal değerdeki paylar sermaye artışı kapsamında, 3,5 milyon TL nominal değerdeki paylar ortak satışı kapsamında olmak üzere toplam 10,5 milyon adet pay satışa sunuluyor.  Şirketin sermaye artırımı yoluyla ihraç edeceği 7,5 milyon TL nominal değerli payların satışından elde edeceği nette 255 milyon 750 bin TL tutarındaki fonun yüzde 45’i finansal borç anapara ve faiz ödemelerinde, yüzde 55’i işletme sermayesi ihtiyacının finansmanında kullanılması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler