Sosyal Medya

Borsa

Alarko Carrier 2021’de Cirosunu Yüzde 60 Artırdı…

Alarko Carrier, 2021 yılı sonuçlarını açıkladı. Şirketin 2021 yılı cirosu geçen yılın cirosuna göre yüzde 60 artışla 1 milyar 264 milyon liraya çıktı. Net karını ise 72 millyon olarak açıklayan Alarko Carrier’ın toplam özkaynakları ise 498 milyon lira oldu...

Alarko Carrier 2021’de Cirosunu Yüzde 60 Artırdı…

İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier, 2021 yılı sonuçlarına göre cirosunu yüzde 60 artırdı. Pandeminin etkisinin devam ettiği 2021’i enerji verimliliği yüksek, insana ve çevreye duyarlı, kaynak kullanımını azaltan yenilikçi ürünler sayesinde net karını ise 72 milyon liraya taşıdı.

68 yıldır iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, 2021 yılı sonuçlarını açıkladı. Şirketin 2021 yılı cirosu geçen yılın cirosuna göre yüzde 60 artışla 1 milyar 264 milyon liraya çıktı. Net karını ise 72 millyon olarak açıklayan Alarko Carrier’ın toplam özkaynakları ise 498 milyon lira oldu.

Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, pandemi etkisinin devam ettiği 2021 yılında satış adetlerini artırdıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: “Sağlam mali yapımız ve doğru aldığımız finansal aksiyonlar sonucunda 2021 yılını yüzde 60 ciro artışı ile tamamladık. Bu dönemi fırsata çevirebilmek için araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize hız verdik. Ürün gamımızı tamamlayacak projeler geliştirdik. İklimlendirme sektörünün öncü şirketi olarak 2021 yılında verimli bir çalışma planı ve fabrikamızdaki ürün bazlı yatırımlarımız sayesinde hem üretim hem de satış rakamlarımızı önemli ölçüde arttırdık. Diğer yandan dünyadaki üretim sürecindeki trendleri de yakından takip ediyoruz. Tasarımdan üretime ve satış sonrasına kadar tüm süreçleri bir bütün olarak görüyor, iş süreçlerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmiş MRP, ERP ve CRM yazılımlarının son halkası olan PLM (Product Lifecycle Management) yazılımıyla, tasarım aşamasından başlayarak yaşam döngüsü boyunca ürünün takip edildiği bir sistem kullanıyoruz. Bu sayede tasarımını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin tüm yaşamı boyunca izlenebilirliğini sağlayabiliyoruz.”

Alarko Carrier Ar-Ge yatırımlarına devam edecek

Yıl içinde yapacakları Ar-Ge yatırımlarına dikkat çeken Cem Akan; şirketin Türkiye ve dünya pazarının gereksinimlerine uygun, katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünleri ile sektöre yön vereceğini söyledi. Cem Akan, bu sene yapılacak Ar-Ge yatırımları ile ilgili ise şu bilgiyi verdi: “Kurulduğumuz günden bu yana iklimlendirme sektörünün öncü markası olarak, Türkiye ve dünya pazarının ihtiyaçlarına uygun, yüksek teknoloji ürünler geliştiriyoruz. 55 kişilik Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilen yenilikçi Ürünlerimizi 65 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu sene ciromuzun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdık. Ürünlerimizi sürekli geliştirmek amacıyla Ar-Ge tesislerimizde TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortak çalışmalar, testler yapıyoruz. Ayrıca Carrier’dan yapılan teknoloji transferleri ile ürünlerimizde önemli geliştirmeler sağlıyoruz. 2022 yılındaki yatırımlarımızı Ar-Ge ve inovasyon odaklı yapmayı hedefliyoruz. Carrier’ın bağlı bulunduğu tüm bölgelerinde uygulanan Carrier Excellence işletim sistemi bizim üretim tesisimizde de uygulanıyor. Fancoil üretimine başladık. Bataryasını da kendi bünyemizde üretmek için planladığımız yatırım yılın ilk çeyreğinde tamamlanacak. Rooftop ve klima santrali laboratuvarımıza ek olarak geçen yılın sonunda fancoil laboratuvarımızı da açtık. Özellikle sirkülasyon pompası ve ısıtma ürünleri için Ar-Ge yatırımlarımız olacak. Yerden ısıtma ürünlerinde iki yıldır bir atılım içindeyiz. Sirkülasyon pompasında yeni kapasiteler ve bina otomasyon uyumlu modelleri piyasaya sunacağız. Güneş enerjili dalgıç pompa ürünümüzü piyasaya sunduk. Isı pompası ve hidrojenli kombi ürünleri üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 2022 Eylül ayında yeni kombimizi piyasaya sunacağız.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler