Sosyal Medya

Borsa

Aksigorta, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Yerini Aldı

Aksigorta şirketlerin çevresel, sosyal, kurumsal yönetim, insan ve çalışan hakları ile şeffaflık konularında; uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlemeye tabi tutulduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oldu...

Aksigorta, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Yerini Aldı

Aksigorta, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini aldı.

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla, ürün ve hizmetlerini geliştirmeye devam eden Aksigorta, dünyanın geleceğini güvence altına alacak çalışmalar yürütmeyi de sürdürüyor. Sürdürülebilirlik puanını yükselten Aksigorta son olarak, şirketlerin çevresel, sosyal, kurumsal yönetim, insan ve çalışan hakları ile şeffaflık konularında; uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlemeye tabi tutulduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oldu.

Aksigorta’nın sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele aldığını ifade eden Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Sürdürülebilirlik bizim için bir kurum kültürü. Gerek şirket içinde gerekse topluma ve doğaya dokunduğumuz her alanda bu dünyanın geleceğini güvence altına alabileceğimiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların bir neticesi olarak, kurumsal sürdürülebilirlik performansımızı artırarak, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. BIST Sürdürülebilirlik Endeksinin; çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim olmak üzere 3 ana başlık, 10 kategori, 25 tema ve bu temalara ilişkin 450’den fazla veri noktasından oluşan Refinitiv’in değerleme metodolojisine uygun skoru aldık. Böylece yatırımcılarımıza ve potansiyel yatırımcılarımıza finansal bilgilerin yanında finansal olmayan sürdürülebilirlik hedeflerinde belli bir puan almış ve listeye girmiş bir şirket olarak görüneceğiz. Çevresel, sosyal ve yönetişim performansımızı daha üst seviyelere taşıyarak bu listede daimi olarak yer almayı hedefliyoruz’’ dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler