Sosyal Medya

Ekonomi

Kiralık evde açık artırma dönemi!

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde ev kiraları yükselmeye devam ederken, İstanbul'da bazı emlakçılar, Suadiye, Erenköy gibi ev bulma probleminin yaşandığı semtlerde açık artırma yöntemiyle ev kiralamaya başladı...

Kiralık evde açık artırma dönemi!

SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “İstanbul’da kiralık evlerde artık açık artırma ile kiralama devri başladı. Birtakım düzenlemeler yapılmaz ise seneye kiralık konut krizi patlayabilir” dedi.

Hürriyet yazarı Oya Armutçu haberinde, İstanbul’da açık artırma ile ev kiralama devri başladığını yazdı. Armutçu’ya konuşan Çelik, şunları söyledi;

“Kiralık ev kalmadı. Konut ve ticari gayrimenkul yatırımcıları artık konuta, ticari gayrimenkule para yatırmıyor. Kimse yeni konut almadığı gibi evlerini satıp bankaya, dövize, altına yatırıyor. 2021 yılı ocak ayında bizim projelerimizden Ataşehir’de 2+1 evin kirası 3500 liraydı; bu yıl 9000 liraya yükseldi. Böyle giderse seneye 19 bin TL olur. Diğer projelerimizde ve şehirlerde de aşağı yukarı durum aynı. Birtakım düzenlemeler yapılmazsa seneye bu parayı vermeyi gözden çıkarsa bile kimse kiralayacağı istediği gibi ev bulamaz. Kiralık konut krizi patlayabilir” dedi.

“Böyle devam ederse seneye kimse kiralayacak ev bulamaz”

Kiralık evlerde artık açık artırma devri başladı. Suadiye, Erenköy gibi ev sıkıntısı çekilen semtlerde bir kiralık konut çıkınca, emlakçılar kaç kişi varsa tüm taliplerini çağırıp açık artırmayla en yüksek fiyatı verene kiralamaya başladıklarını duyuyoruz. 7 bin lira ile başlayıp en yüksek kirayı verende konut kalıyor. Eğer bu böyle devam ederse seneye kimse kiralayacak ev bulamaz. Kiralık konut krizi çıkar. Bu arz talep meselesi. Kiralık konut arzı olmazsa kiralar füze gibi çıkar.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler