Sosyal Medya

Borsa

Ziraat Yatırım, Arçelik’i Hisse Öneri Portföyünden çıkardı, Emlak Konut GYO’u ekledi

Ziraat Yatırım, hisse öneri portföyünü güncelledi. Buna göre portföyde %10 ağırlıkla yer alan Arçelik’i (ARCLK) öneri portföyünden çıkartırken, Emlak Konut GYO’yu (EKGYO) %10 ağırlıkla portföyüne ekledi...

Ziraat Yatırım, Arçelik’i Hisse Öneri Portföyünden çıkardı, Emlak Konut GYO’u ekledi

Hisse öneri portföyümüzü hedef hisse fiyatlarındaki güncellemeler ve hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre portföyümüzde %10 ağırlıkla yer alan Arçelik’i (ARCLK) öneri portföyümüzden çıkartırken, Emlak Konut GYO’yu (EKGYO) %10 ağırlıkla portföyümüze ekliyoruz. Ek olarak, Kordsa’nın (KORDS) ağırlığını ise %5’den %10’a yükseltirken, Kardemir’in (KRDMD) ağırlığını %10’dan %5’e çekiyoruz. Hisse öneri portföyümüzün güncel hali aşağıda yer almaktadır.

Yılbaşından itibaren Öneri Portföyümüz nominal %93,0 oranında getiri sağlarken, BİST100’e göre görece getiri %14,3 olarak gerçekleşmiştir.

PORTFÖYE EKLENEN:

Emlak Konut GYO (EKGYO): 1Y2022 döneminde 29,3milyar TL’yi bulan Net Aktif Değeri (NAD) ile %50 iskontolu işlem gören (sektör %20 primli, medyan) Emlak Konut GYO’yu güçlü ön satış oranı, başarılı geçen ihaleleri, gelir paylaşımlı projelerde sürdürülebilir yüksek kar hedefi ile öneri portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYDEN ÇIKARTILAN:

Arçelik (ARCLK): Hisse ile ilgili «AL» önerimizi korumakla birlikte, portföye eklediğimiz tarihten itibaren nominal %29,9 oranındaki getiriye karşın, BIST100’den görece %11,6 negatif ayrışan Arçelik hisseni, küresel büyümelere yönelik aşağı yönlü risklerin artmasına bağlı olarak öneri portföyümüzden çıkartıyoruz.

 

Raporun Tamamına Buradan Ulaşabilirsiniz

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ziraat Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler